Land Cruiser

4x4-icoon Toyota Land Cruiser start een nieuwe fase in de 65-jarige heritage. Land Cruiser is een boegbeeld qua betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Dankzij het ladderchassis is deze terreinwagen uniek in zijn klasse. Dynamischer design met behoud van ultieme offroad-uitstraling. Ontdek de verschillende avontuurlijke modellen bij Van Gent in Ede en Veenendaal:

Eigenschappen

Het exterieur van de nieuwe Toyota Land Cruiser oogt dynamischer dan ooit. Desondanks is de 65-jarige heritage van Toyota’s avontuurlijke 4x4-icoon altijd het uitgangspunt gebleven. De nieuwe, dieperliggende koplampen en koelopeningen aan de voorzijde zijn zó ontworpen, dat ze optimaal beschermd zijn tegen bijvoorbeeld uitstekende takken. Het design heeft hierdoor ook een betere doorwaaddiepte.

De motor en andere functionele onderdelen zijn goed beveiligd om de ongekende duurzaamheid van de Land Cruiser te waarborgen. De ruime bodemvrijheid zorgt ervoor dat de Land Cruiser zijn uitstekende terreincapaciteiten meer dan waarmaakt.

King of the road

Kenmerkend voor de Land Cruiser, zo ook de Land Cruiser 150 (serie III), is de onderscheidende grille. Die heeft verticale, brede spijlen met chroomkleurige accenten. In de nieuwe koplampclusters bevinden zich alle verlichtingsfuncties. Door het nieuwe ontwerp van de motorkap met een diepe uitholling, is het zicht recht naar voren en naar beneden fors verbeterd. Iets wat vooral in zwaar terrein gunstig is. De voorschermen zijn verhoogd als oriëntatiepunt voor de bestuurder tijdens het manoeuvreren in bijvoorbeeld onoverzichtelijk terrein of stedelijke gebieden. De hoge instap geeft nog eens extra overzicht.

Kortom: waar ook ter wereld, de Toyota Land Cruiser voelt zich er thuis en geeft de bestuurder het absolute ‘king of the road’-gevoel. U komt er overal mee, én weer thuis.

Hoger gebruiksgemak, meer verfijnde kwaliteit

De Land Cruiser kreeg een nieuw interieur. Het instrumentarium is voorzien van een 4,2" TFT-kleurendisplay voor de weergave van belangrijke rijgegevens, zoals de mate van rijdersassistentie en navigatie. Het nieuwe multimedia-systeem met 8" touchscreen is iets lager gepositioneerd met een betere afleesbaarheid tot gevolg. Handig, juist wanneer u offroad rijdt.

De hoge kwaliteit van de toegepaste materialen sluit naadloos aan op het avontuurlijke en tegelijkertijd voorname karakter van de Land Cruiser. Er zijn 3 kleurstellingen voor het nieuwe interieur te kiezen. Elke interieurvariant kent zijn eigen unieke sfeer. Of u nu kiest voor zwart met donkere houtlook accenten, het ivory beige interieur met lichte houtlook accenten, of het Brown Redwood-interieur. Ook kunt u kiezen voor een 5- of 7-persoons interieur.

U heeft de keuze uit tien carrosseriekleuren, waaronder het nieuwe Midnight Emerald Blue, Vintage Brown en Avant-Garde Bronze metallic.

Ladderchassis: synoniem voor ongekende terreincapaciteiten

De Land Cruiser blijft gebouwd worden op een onverwoestbaar ladderchassis. Hierbij wordt de stoere carrosserie op het chassis geplaatst. Dit garandeert een maximale bodemvrijheid en wielspeling in het terrein, maar ook een trekvermogen tot 3.500 kg. Zeer geavanceerde hulpsystemen laten de Land Cruiser desgewenst automatisch stijgen en dalen. Op de achteras is een sperdifferentieel leverbaar óf al standaard aanwezig. De Multi-Terrein monitor biedt zicht volledig rondom de Land Cruiser en – uniek – ook bij de voorwielen.

Aandrijflijn

De nieuwe Land Cruiser is leverbaar met een krachtige en efficiënte 2,8-liter D-4D (2.755 cc) DOHC-viercilinder dieselmotor. De 16-kleppenmotor levert een vermogen van 130 kW/177 pk bij 3.400 toeren per minuut en is gekoppeld aan een handbediende 6-bak of 6-trapsautomaat. Het maximumkoppel bedraagt 420 Nm bij 1.400-2.600 toeren per minuut (automaat: 450 Nm bij 1.600-2.400 toeren per minuut). Al bij 1.200 toeren per minuut is een indrukwekkend koppel van 370 Nm beschikbaar.

De Land Cruiser 2.8 D-4D accelereert in 12,1 seconden (automaat: 12,7 seconden) vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid bedraagt 175 km/uur. Het gemiddelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot bedragen achtereenvolgens 7,4 l/100 km en 194 gr/km (5-deurs handbediend en automaat).

Actieve veiligheid: Toyota Safety Sense

De nieuwe Land Cruiser is veelal standaard voorzien van Toyota Safety Sense, een uitgebreid pakket actieve veiligheidssystemen dat een aanrijding helpt voorkomen, dan wel de gevolgen ervan vermindert. Hierbij wordt gebruikgemaakt van zowel een camera als een millimeter-golfradar.

Toyota Safety Sense Overige rijassistentiesystemen
Pre-Collision System met voetgangersdetectie Blind Spot Monitor
Adaptive Cruise Control Rear Cross Traffic Alert
Lane Departure Alert Bandenspanningswaarschuwingssysteem
Automatic High Beam  

Dimensies

Cijfers die de ongekende terreincapaciteiten van de Land Cruiser, occasion óf nieuw, onderbouwen:

  • De lengte van de Land Cruiser is met 60 millimeter toegenomen tot 4,840 millimeter (4.565 millimeter voor de 3-deursversie).
  • De minimale bodemvrijheid is 215 millimeter (3-deursversie: 205 millimeter).
  • De vrijloophoek vóór, vrijloophoek achter en overklimhoek bedragen achtereenvolgens 31, 25 en 22 millimeter.
  • De SUV met 4WD staat op nieuwe 17- of 19-inch lichtmetalen wielen.

Leverbaar als 3- en 5-deurs variant en tot 7-zitplaatsen

Ook de nieuwe Land Cruiser komt beschikbaar als handzame 3-deursvariant of ruime 5-deurs. Deze laatste is ook leverbaar met een derde zitrij die, afhankelijk van de uitvoering, handbediend of elektrisch in de vloer kan wegzakken. Dat betekent tot wel 7 zitplaatsen.

Vrijblijvende offerte of proefrit

Benieuwd naar de prijs van een nieuwe Land Cruiser? Vraag een offerte op of kom gerust langs voor een proefrit. Wij helpen u graag uw ideale Land Cruiser kopen, of het nu nieuw of tweedehands is. Wat betreft occasions heeft u o.a. de keuze uit de Land Crusier 150-series tot 2017 en de Land Cruiser V8. Er is een Land Cruiser voor iedereen, ongeacht wensen en budget. Particulier én zakelijk (grijs kenteken).

Downloads

    Bestandsnaam Type bestand
    Prijslijst pdf (456 KB)

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.