Anti-diefstalplaat voor Katalysatoren

Het dievengilde heeft de katalysatoren van een aantal Toyota modellen op het oog. Dat levert een behoorlijk grote kostenpost op. Hiervoor hebben wij een oplossing bedacht: een anti-diefstal plaat welke wij onder uw auto monteren. Door deze plaat is de katalysator niet meer eenvoudig te stelen.

Prijs: € 249,- incl BTW en montage.

Maak een afspraak

Foto: uitlaat waar de katalysator tussenuit gehaald is

We leveren deze plaat voor de volgende modellen:

Prius (type 2) & Prius (type 3)

Auris (type 1) & Auris (type 2)

Wat is een katalysator?

In de uitlaat van vrijwel iedere benzine-auto zit een katalysator. Deze zorgt ervoor dat bepaalde schadelijke delen in uitlaatgassen worden geneutraliseerd. Dit gebeurt door een chemische reactie die op gang gebracht wordt door edelmetalen.

Wat kost een katalysator?

De prijzen van een nieuwe katalysator lopen gauw op tot € 1.500,-. Vaak bent u hiervoor verzekerd maar u moet eigen risico betalen en het is natuurlijk een frustrerende tijdrovende bezigheid wanneer u hiermee wordt geconfronteerd.

Waarom worden juist Toyota katalysatoren gestolen?

De edelmetalen in de katalysator brengen geld op. Toyota heeft haar katalysatoren van bovengemiddeld veel edelmetalen voorzien om op die manier een zo goed mogelijke behandeling te geven aan de uitlaatgassen en dus een zo schoon mogelijk resultaat te krijgen. Deze katalysatoren leveren daardoor dus meer geld op.

Biedt een beschermplaat garanties?

Een garantie dat er niets gestolen kan worden, kunnen wij niet geven. We weten wel dat het normaal heel eenvoudig is om een katalysator te stelen, met de door ons gemonteerde anti-diefstalplaat is een diefstal een hele klus geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat de kans op diefstal ontzettend klein wordt.