Geschiedenis

Het begon allemaal in een achtertuin...

U zou het misschien niet zeggen wanneer u onze huidige locaties in Ede of Veenendaal ziet, maar de geschiedenis van Van Gent begon in een schuur achter het ouderlijk huis van de gebroeders Wim en Cor van Gent. We vertellen u graag wat ruim 50 jaar vol kennis, kunde en liefde voor ons heeft betekend. 

 

 

1970
Het begin
In een schuur achter het ouderlijk huis te Overberg beginnen Wim en Cor van Gent een garagebedrijf. Opknappen van (schade)auto's is de normaalste zaak van de wereld, de broers handelen in en onderhouden alle merken.
1978
Van Gent groeit
Van Gent werd al snel een bekende naam in de omgeving van Overberg. De vakkennis en persoonlijke betrokkenheid van de broers zorgden voor een snelle groei. Na een verhuizing naar een terrein aan de overkant van de weg bleef de groei toenemen. Vele uitbreidingen volgden.
1978
Van Gent wordt Toyotadealer
Het ondernemerschap van de Gebr. van Gent bleef ook bij de importeurs van verschillende merken niet onopgemerkt. De broers voelden wel wat voor het merk Toyota, en zo werd het bedrijf al in 1978 officieel Toyota dealer. Naast het al bestaande aanbod van gebruikte auto’s konden de klanten bij hen nu ook voor nieuwe auto’s terecht.
1978 >
Een gouden combinatie
De keuze voor Toyota bleek de juiste, want in de opvolgende decennia groeide de populariteit van het merk enorm. De combinatie van regionale kennis, betrokkenheid en service van Gebr. van Gent met de klasse en kwaliteit van het merk Toyota was, en is, de sleutel voor succes.
Jaren '80
Gevalletje paplepel
Ook de familie Van Gent groeit. En de jeugd wordt het autovak en het merk Toyota met de paplepel ingegoten. Op deze plaat ziet u vlnr: Diderik, Gilbert en Edith op de Land Cruiser serviceauto.
1990
We groeien uit ons jasje
Elk stukje terrein in Overberg is inmiddels bestraat, en ook binnen is ieder plaatsje bezet. We groeien uit ons jasje. Wat gaan we doen, nieuwbouw hier of verhuizen we naar Veenendaal?
1996
Verhuizing naar Veenendaal
Verdere groei bleek in de landelijke gebieden van Overberg niet mogelijk. Dus besloten de broers in 1996 als een van de eersten een stuk grond te kopen op de huidige autoboulevard van Veenendaal. Een prachtig nieuw pand verrees en al snel waren er meer merken op dit bedrijventerrein te vinden. Tot de dag van vandaag de mooiste autoboulevard van Nederland!
1998
Het team groeit snel
De grotere locatie biedt letterlijk groeiruimte. Het team wordt uitgebreid en Van Gent wordt ISO gecertificeerd voor kwaliteit in processen.
2004
Expansie naar Ede
Al snel na de opening in Veenendaal bleek het werkgebied van Van Gent te groot voor één vestiging. In 2004 werd een vestiging in Ede geopend. Ook deze stap bleek succesvol waardoor deze vestiging na een aantal jaar alweer uit haar jasje groeide.
2009
Beste Toyota verkoopadviseur van Nederland
In dit jaar wordt Jan Willem Hek de beste Toyota verkoopadviseur van Nederland! Een eervolle titel welke hij drie jaar mocht voeren samen met de cup met de "grote oren".
2009
Winnaar Toyota Ichiban klanttevredenheidsaward
Van Gent wint de allereerste Toyota Ichiban Award voor klanttevredenheid die in Nederland wordt uitgereikt. Slechts één Nederlandse dealer kan deze Europese award winnen.
2010
40-jarig jubileum
Van Gent bestaat 40 jaar en dat wordt groots gevierd. Met een speciale loterij wordt zelfs een nieuwe Toyota Aygo weggegeven. En natuurlijk wordt het uitgebreid gevierd met alle medewerkers en hun families.
2011
Grotere locatie voor vestiging Ede
De broers en hun zonen besloten om eind 2011 te gaan verhuizen naar een grotere locatie pal langs de A12 aan de Copernicuslaan. Een prachtig pand met een geweldige uitstraling. De riante opzet biedt de bezoeker ruimte om alle nieuwe en gebruikte Toyota-modellen te bewonderen.
2014
Start Van Gent Lease
Van Gent wil haar dienstverlening naar haar zakelijke klanten verder uitbreiden en start haar eigen leasemaatschappij 'Van Gent Lease'. De slogan "Jouw persoonlijke leasepartner voor alle merken" spreekt boekdelen.
2014
Beste Toyota monteur van Nederland
Wim van de Ven wint de titel beste Toyota technicus van Nederland! Hij wint deze titel voor drie jaar en mag op reis naar Toyota in Japan.
2020
50-jarig jubileum
Van Gent bestaat 50 jaar! En dat wordt groots gevierd. Een prachtig weekend met onze medewerkers op een unieke locatie: het SS Rotterdam.
Jubileum 50 jaar Rotterdam
2021
Toyota dealer in Amersfoort
Op 1 oktober 2021 nemen wij de dealeractiviteiten in Amersfoort over van Louwman. Aan de ruimtevaart 4 bent u nu ook van harte welkom voor onze vertrouwde service.
Toyota dealer in Amersfoort
2022
14e Toyota Ichiban Award
14 jaar op rij zijn wij uitgeroepen tot beste Nederlandse dealers op het gebied van klanttevredenheid. En hier zijn wij heel trots op! :-)
14e Toyota Ichiban Award