Land Cruiser

Bij Van Gent hebben we altijd al een zwak voor vierwiel aangedreven Toyota's. Het onbetwiste icoon is de Toyota Land Cruiser. Met een erfgoed van meer dan 60 jaar is de Toyota Land Cruiser de benchmark in de wereld van de terreinauto’s. Zijn ongeëvenaarde prestaties en duurzaamheid hebben de Land Cruiser een onverwoestbare reputatie bezorgd. Wereldwijd heeft de auto miljoenen kopers getrokken, die de auto gebruiken onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Eigenschappen

Wij beschikken over een uitgebreide voorraad Land Cruisers. Zowel nieuw als als occasion. Natuurlijk ruilen we graag uw 4WD in, ongeacht het merk. Proefrijden met zowel een nieuwe als gebruikte Land Cruiser is nooit een probleem. Bovendien zijn onze monteurs gespecialiseerd in het onderhoud aan uw Land Cruiser. U bent van harte welkom op onze vestigingen in Ede en Veenendaal.

De Toyota Land Cruiser is vernieuwd. Het verbeterde onderstel en nieuwe geavanceerde systemen zorgen ervoor dat de Land Cruiser over zowel superieure on road als off road capaciteiten beschikt.  Dit maakt dat de nieuwe Land Cruiser technologisch tot de meest geavanceerde terreinauto’s ter wereld behoort.

Krachtige uitstraling
Voor professionele gebruikers van de Toyota Land Cruiser zijn niet alleen zijn prestaties in het terrein van belang, maar ook zijn uitstraling. De vormgeving is nog krachtiger en de afwerking ligt op een nog hoger niveau. Het vernieuwde uiterlijk is gebaseerd op meerdere karakteristieke stijlelementen van zijn voorgangers. Het klassieke Land Cruiser-front is op een moderne manier opnieuw vormgegeven en de verticale lijnen in de vernieuwde grille benadrukken het stoere karakter van de Toyota. Aan de achterzijde zijn nieuwe lichtunits met helder glas en rode accenten gemonteerd. Net als in de koplampunits zijn in de achterlichtunits Land Cruiser-logo’s opgenomen.

Vermogen en koppel
De nieuwe Land Cruiser is beschikbaar in 3-deurs en 5-deurs variant en biedt een maximaal aanhanggewicht van 3.500 kg (grijs kenteken). De dieselmotor is te combineren met een automatische vijftrapstransmissie of een handbediende zesversnellingsbak.

Nieuw kleurenscherm
Binnen is het interieur verder verfijnd, met nieuwe bedieningsorganen, een nieuw instrumentarium, nieuwe bekleding en een fraaiere afwerking, verbeterde zitplaatsen op de tweede en derde zitrij en een nieuwe kleurcombinatie: zwart met grijs.

De Land Cruiser is voorzien van een schakelpaneel op de middenconsole, waarmee de bestuurder eenvoudig en intuïtief de systemen van de auto kan bedienen. En het nieuwe 4,2 inch kleurenscherm toont allerhande informatie, uitgebreid met een hellingshoekmeter, informatie over de tractiecontrole per wiel en de twee sperdifferentiëlen.

Multi-terrain Monitor
De basis voor zijn weergaloze vermogen om in het ruigste terrein te rijden, is de combinatie van de uiterst stijve en duurzame constructie van carrosserie en chassis, met de unieke systemen die de bestuurder begeleiden bij het off road rijden. De gebruiksvriendelijke systemen maken de moeilijkste passages mogelijk in terrein waar zelfs de meest ervaren bestuurders in de problemen zouden raken.

Voor alle versies met 5-traps automatische transmissie is het Multi-Terrain Select-systeem (MTS) verkrijgbaar. Het biedt vijf programma’s voor uiteenlopende ondergronden. De bestuurder beschikt onder alle omstandigheden over optimale tractie. Crawl Control stelt de bestuurder in staat om zelfs de moeilijkste obstakels met de grootste precisie en controle te overwinnen. Zodra MTS in werking is, geeft de Multi-terrain Monitor op het 7-inch beeldscherm in de middenconsole de situatie rondom de auto weer via 4 camera’s.

Kinetic Dynamic Suspension System
Het weggedrag en het comfort van de Toyota Land Cruiser zijn verder verbeterd door de herziene wielophanging en het elektronisch gestuurde Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS). Dit zorgt ervoor dat de stabilisatorstangen voor en achter optimaal hun werk kunnen doen zowel op de weg als in het terrein. In het terrein koppelt KDSS in principe de stabilisatorstangen los, zodat de wielen een nog grotere bewegingsvrijheid hebben om zelfs het ruwste terrein de baas te kunnen. De wielophanging van de Land Cruiser bestaat aan de voorzijde uit onafhankelijke dubbele draagarmen. Aan de achterzijde is er een multilink wielophanging met dwarse stabilisatorstang. De schokdempers zijn verbeterd voor meer stabiliteit en comfort.

Adaptive Variable Suspension
Het Adaptive Variable Suspension-systeem (AVS) biedt de bestuurder de keuze uit de onderstelafstellingen Normaal, Comfort en Sport. In samenwerking met AVS is de elektrisch geregelde luchtvering achter in te stellen op vijf niveaus, waardoor de multilink achterwielophanging optimaal functioneert en de auto altijd vlak blijft ongeacht de belading en het aantal inzittenden. Het beproefde, permanente vierwielaandrijfsysteem omvat een Torsen-middendifferentieel dat de aandrijfkrachten verdeelt over de voor- en achteras, in verhoudingen die variëren van 50:50 tot 30:70. De actieve tractiecontrole (A-TRC) maakt gebruik van het remsysteem en kan het motorkoppel aanpassen om de aandrijfkrachten optimaal over de vier wielen te verdelen voor optimale grip.

Safety first
De nieuwe Toyota Land Cruiser is uitgerust met de meest uitgebreide reeks passieve en actieve veiligheidssystemen, zoals Pre-Crash safety (helpt de gevolgen van een aanrijding te beperken), ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD) en remassistentie, tractie- (TRC) en stabiliteitscontrole (VSC). Verder is het remsysteem zo ingericht dat het ook onder de moeilijkste omstandigheden optimaal presteert: Hill-start Assist Control, Down-hill Assist Control, een terreinfunctie in het ABS systeem en actieve tractiecontrole. Verder zijn systemen verkrijgbaar als Adaptive Cruise Control (ACC), Back and Clearance Sonar om obstakels achter en onder de auto te signaleren, bandenspanningscontrole, stabiliteitscontrole voor een aanhanger, een dodehoekmonitor en Rear Cross Traffic Alert. Dit laatste waarschuwt bij achteruitrijden als personen of ander verkeer achterlangs de auto kruisen.

 

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.