Onthulling Toyota Land Cruiser

Geplaatst op 02 augustus 2023 in Toyota/Modelnieuws

Terug naar zijn roost, zo kan je de nieuwe Toyota Land Cruiser het beste omschrijven. Al ruim 70 jaar staat de Land Cruiser bekend om zijn kracht en betrouwbaarheid. De nieuwe Land Cruiser combineert kracht met nieuwe technologieën voor nog betere prestaties.

Uitzonderlijke kracht op elk terrein

Wat de omstandigheden ook zijn, mensen veilig om hun bestemming brengen dat is het doel van Toyota. Bij de ontwikkeling van de Land Cruiser is rekening gehouden met alle wegomstandigheden. Er is geen berg te hoog en geen terrein te ruig.

Nieuwe ontwikkeling: body-on-frame en ontkoppelbare stabilisatorstang

De Land Cruiser geeft wat je gewend bent, betrouwbaarheid, comfortabel rijden en eenvoudig manoeuvreren op de weg en op ruig terrein. Er zijn mooie nieuwe ontwikkeling doorgevoerd, waardoor u nu nog meer plezier en rijcomfort zult ervaren.

De Landcruiser behoudt zijn klassieke en robuuste body-on-frame constructie en beschikt nu over Toyota’s GA-F platform, wat zorgt voor een merkbare verbetering van off-road prestaties. Ook is dit de eerste Land Cruiser die is uitgerust met elektrische stuurbekrachtiging. De stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt manoeuvreren bij alle omstandigheden en terugslag op ruig terrein wordt verminderd.

Een première voor Toyota is de ontkoppelbare stabilisatorstang. De bestuurder kan gemakkelijk de status van de stabilisatorstang veranderen. Dit zorgt voor een nog meer comfort, betere wegligging en betere rijeigenschappen op ruig terrein.

In welke aandrijflijnen is de Land Cruiser beschikbaar?

De Land Cruiser komt beschikbaar met een 2,8-liter turbodieselmotor. Deze motor is ontworpen voor balans tussen brandstofefficiëntie en prestaties, produceert maximaal 150 kW (204 pk) en heeft een trekvermogen tot 3.500 kg.

Begin 2025 verwacht Toyota de geëlektrificeerde aandrijflijn te introduceren, waarbij de krachtige dieselmotor wordt gecombineerd met 48-Volt mild hybridetechnologie.

Wanneer wordt de Toyota Land Cruiser verwacht?

2024 zal goed van start gaan. In het tweede kwartaal wordt de Toyota Land Cruiser in Nederland verwacht. Bent u benieuwd naar de kracht van de Land Cruiser? Wij houden je op de hoogte!

Wat is de prijs van de nieuwe Land Cruiser?

In de eerste helft van 2024 wordt de Land Cruiser verwacht. Voor die tijd zal ook de prijs bekend worden gemaakt.