Wat gebeurt er met uw bandenset tijdens en na het wisselen?

Geplaatst op 04 december 2018 in Handige tips
Update: 27 maart, 2024

Wat gebeurt er eigenlijk met jouw zomer- en winterbanden tijdens en na het wisselen? Wij denken dat dat meer is dan je denkt. Bekijk onze video om daar achter te komen:

 

Zoals je ziet, zit er een hele logistiek achter het vervangen van je banden. De banden komen op transport naar ons toe en worden goed gecheckt. Daarna worden ze gewassen en vervolgens zijn ze klaar voor het volgende seizoen!

Wanneer winterbanden wisselen?

En wanneer begint dat volgende seizoen dan? Wanneer is het tijd om je winterbanden te wisselen? Autotechnicus Robin legt het je allemaal uit! Het winterseizoen begint voor jouw auto in oktober. Op het moment dat het onder de 7 graden wordt en het herfstige weer begint, ben je beter af met een band met meer profiel op het wegdek. Jouw winterband heeft meer groeven dan je zomerband en dus heb je meer grip op natte wegen en wanneer het heeft geijzeld.

Wanneer zomerbanden wisselen?

Het zomerseizoen voor jouw auto start in maart. Het wordt dan mooier weer en dus zijn de diepere groeven in jouw banden niet per se meer nodig. Als het warmer wordt, is het daarnaast van belang dat jouw band tegen die warmte kan. De zomerband heeft een hardere samenstelling waardoor het beter is opgewassen tegen het warme wegdek.

Kosten bandenwissel

Als je je banden door ons wilt laten wisselen, betaal je niet alleen voor het wisselen. Ook de opslag van jouw banden in ons bandenhotel zijn in de kosten opgenomen. Vraag de werkplaatsreceptie naar de actuele prijzen. 

Maak hier een afspraak voor jouw bandenwissel