Land Cruiser 250

De nieuwe Toyota Land Cruiser 2024

De nieuwe Toyota Land Cruiser doet niet onder voor zijn voorgangers. Waar het voortbouwt op de oorspronkelijke kwaliteiten van het origineel uit 1951, is het tegelijkertijd helemaal van deze tijd. Een nieuw platform en design zorgen voor een nieuwe ervaring, maar u kunt ook blijven vertrouwen op de kwaliteit van deze terreinwagen. Bij elke versie van de Land Cruiser voeren betrouwbaarheid, duurzaamheid en het vermogen om ruwe wegomstandigheden aan te kunnen de boventoon bij de Land Cruiser. Zo ook bij deze.

Bekijk ook: Toyota Land Cruiser 150

Eigenschappen

De nieuwe Toyota Land Cruiser 250 in het kort

 • Nieuw GA-F platform voor de beste off-road prestaties;
 • Elektrische stuurbekrachtiging;
 • HD-camera en display;
 • Vierwielaandrijving;
 • 2,8-liter turbodieselmotor;
 • 204 pk;
 • De nieuwste Toyota Safety Sense-systemen.

Toyota Land Cruiser wanneer verwacht

De nieuwe Toyota Land Cruiser wordt eind 2024 in Nederland verwacht, maar dat is niet alles, er komt namelijk eerder een speciale editie van de terreinwagen en later nog een upgrade.

Toyota Land Cruiser Special Edition

Als u iets bijzonders wilt, heeft u geluk. In Europa komt tijdens de eerste voorverkoopronde een speciaal model beschikbaar. Hier zijn maar 3.000 exemplaren van. Het verschil? Deze Land Cruiser heeft speciale styling kenmerken met onder andere klassieke ronde koplampen en twee speciale bi-tone lak afwerkingen voor het exterieur: Sand en Smoky Blue. Op de hoogte blijven van Toyota Land Cruiser? Laat uw gegevens achter!

Land Cruiser mild-hybride

Begin 2025 introduceert Toyota de geëlektrificeerde aandrijflijn, waarbij de krachtige dieselmotor wordt gecombineerd met 48-Volt mild hybridetechnologie. Deze mild hybridetechnologie zorgt ervoor dat de Land Cruiser zuinig is qua brandstofgebruik, maar ook gunstig qua CO2-uitstoot. Bent u geïnteresseerd in de Land Cruiser? Wij houden u op de hoogte.

Plan een proefrit in de nieuwe Toyota Land Cruiser 250

Tijdens een proefrit in de nieuwe Toyota Land Cruiser ervaart u pas echt wat deze terreinwagen kan. Wilt u als een van de eersten achter het stuur van deze nieuwe terreinwagen kruipen? Wij houden u graag op de hoogte van wanneer dat kan. Als u liever eerst wat meer wil weten, staan onze medewerkers voor u klaar met informatie en advies.

De nieuwe Land Cruiser 250: nog beter dan zijn voorgangers

De Land Cruiser is een van Toyota’s bestverkochte modellen en ook deze nieuwe Land Cruiser behoudt de kwaliteit van de vorige generaties. Daar komen wat fijne verbeteringen bij. Zo is de technologie van deze terreinauto naar een volgend level getild. De Toyota Land Cruiser komt in Europa met een 2.8 liter dieselmotor op de markt, met 204 pk en een trekgewicht van 3.500 kg.

Qua technologie heeft de nieuwe Land Cruiser een aantal primeurs, u vindt in de nieuwe Land Cruiser:

 • Elektrische stuurbekrachtiging (EPS). Dit zorgt ervoor dat het sturen soepeler en directer gaat. U kunt zich dus makkelijker manoeuvreren door het verkeer;
 • Een nieuwe ontkoppelbare SDM-stabilisatorstang (Stabiliser with Disconnection Mechanism) aan de voorzijde. Hiermee kunt u als bestuurder de status van de stabilisatorstang veranderen met een schakelaar op het dashboard;
 • Multi-Terrain Select en de Multi-Terrain Monitor hebben een upgrade gekregen. Het resultaat is dat u als bestuurder een duidelijk beeld heeft van het gebied direct rondom en onder de auto;
 • Vierwielaandrijving, zoals u van de Land Cruiser gewend bent;
 • Nieuwe passieve en actieve veiligheidssystemen, zoals Lane Tracing Assist. 

U ziet het al, deze nieuwe terreinwagen heeft zowel de kwaliteit van vroeger als de technologie van nu.

Een klassiek design

Ook van buiten is de nieuwe Land Cruiser een klassieker, met een herkenbare silhouet met sterke horizontale lijnen. De totale lengte bedraagt 4.920 mm, de totale breedte 1.980 mm en de totale hoogte is 1.870 mm. De wielbasis is 2.850 mm.

In het interieur zijn de strakke lijnen van de buitenkant terug te vinden. Verder vindt u hier:

 • Een digitaal instrumentarium achter het stuurwiel;
 • Een infotainmentsysteem hoog in de middenconsole;
 • Fysieke knoppen voor de klimaatregeling;
 • Een nieuwe achttraps Direct Shift automatische transmissie;
 • 5 of 7 zitplaatsen;
 • Ruim zicht rondom door het vele glas en de laaggeplaatste motorkap;
 • De nieuwste Toyota Safety Sense-systemen.

Toyota Land Cruiser prijs

Wilt u graag een indicatie van de prijs van deze nieuwe Toyota Land Cruiser? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Onze adviseurs rekenen het graag voor u uit.

Maak een gratis proefrit in de nieuwe Toyota Land Cruiser

Eind 2024 wordt de nieuwe Toyota Land Cruiser in Nederland verwacht. Wij houden u graag op de hoogte zodat u straks als eerste terecht kunt. Laat hiervoor uw gegevens achter. We verwelkomen u graag in een van onze showrooms in Ede, Veenendaal of Amersfoort!

 

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.