Land Cruiser (90 serie)

In de jaren '90 werd een nieuwe generatie Land Cruiser geintroduceerd: de 90 serie. Aanvankelijk Challenger genoemd, deze naam verdween al snel van het typeplaatje op de achterdeur. Internationaal staat deze serie ook bekend als Land Cruiser Prado

Eigenschappen

De Land Cruiser 90 is gebouwd als 3-deurs en 5-deurs carrosserie. Het model is een slag compacter dan de Land Cruiser 80 en Land Cruiser 100 (ook wel de Land Cruiser SW serie genoemd).

De Land Cruiser 90 werd geleverd met een V6 benzinemotor en een 3.0 TD turbo diesel motor. Na een aantal jaren werd deze diesel vervangen door een 3.0 D-4D common rail dieselmotor. De aandrijfkracht wordt permanent naar vier wielen gestuurd via een automatische- of handgeschakelde versnellingsbak. Natuurlijk werd de 90-serie naast de personen versie (geel kenteken) ook als grijs kenteken geleverd in diverse ombouwvarianten, deze worden ook wel Van genoemd.

Een Land Cruiser heeft altijd een volledig ladderchassis. Zo ook deze 90-serie.  Ijzersterk en duurzaam, en zorgt voor uitstekende terreineigenschappen. Dit werkpaard is uitermate geschikt voor het trekken van (zware) lasten. De origineel in Nederland omgebouwde Land Cruisers hebben een eigen typegoedkeuring waardoor het aanhanggewicht 3.500kg bedraagt. De geel kenteken versie mag 2.800kg (geremd) trekken.

Voor nog betere eigenschappen op onverharde ondergrond is het middendifferentieel te sperren. Hierdoor wordt de aandrijfkracht gelijkmatig over vier wielen verdeeld. Ook zijn er versies geleverd met een extra sper op de achteras voor extreme omstandigheden. 

De Land Cruiser heeft internationaal een ijzersterk imago opgebouwd en wordt beschouwd als zeer sterk en betrouwbaar. De bouwkwaliteit is zoals je van een Land Cruiser mag verwachten: van ongekende klasse. Een goed onderhouden gebruikte Land Cruiser is dan ook een veilige koop voor vele jaren rijplezier.

Wij zijn altijd op zoek naar betrouwbare Land Cruiser 90 occasions. Wilt u uw Land Cruiser verkopen, vul dan dit formulier in en wij nemen contact met u op.

Bent u op zoek naar een betrouwbare Land Cruiser occasion? Of zoekt u een dealer die gespecialiseerd is in Land Cruiser onderhoud? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.