Land Cruiser 100

Kracht en luxe

Maak kennis met de Land Cruiser 100 (HDJ100) en geniet van legendarische 4WD prestaties in combinatie met ultiem comfort.
Deze topversie van de Land Cruiser serie is bijna tien jaar op de markt geweest en heeft in die tijd een uitstekende naam opgebouwd.

Er zijn twee series Land Cruiser op de markt.
De Land Cruiser 100 is familie van de "grotere" serie Land Cruisers. Zijn voorgangers zijn de Land Cruiser 60 en Land Cruiser 80 (Customwagon). Ten tijde van de Land Cruiser 100 serie was dit de grote broer van de Land Cruiser 90 en later de 120 serie.

Design, kwaliteit en hoogwaardige techniek komen op perfecte wijze samen in de Land Cruiser 100. En bij Van Gent in Ede en Veenendaal kennen we ze van haver tot gort.
Dus voor onderhoud, reparaties en aan- en verkoopadvies en goede gebruikte Land Cruisers zijn wij het adres.

Eigenschappen

Het ontwerp van de Land Cruiser 100 laat een krachtige vastberaden indruk achter. Zijn kenmerkende grille en voorbumper stralen robuustheid uit en passen daarmee helemaal in lijn van de Land Cruiser familie.

De Land Cruiser 100 komt in twee uitvoeringen: VX en Executive. En in 5- en 7-persoons stoelopstelling. Natuurlijk is de Land Cruiser 100 ook veelvuldig verkocht als grijs kenteken.
Onder de motorkap werd een 4,7 liter V8 benzinemotor of een 4,2 liter 6-cilinder (in lijn) dieselmotor geleverd. De laatste is verreweg het meeste verkocht.

De diesel beschikt over 204pk en een 430Nm koppel bij 1.200-3.200 tpm. Kortom een geweldig werkpaard! De kracht van de motor werd in eerste instantie in 4 versnellingen en later als 5 versnellings automaat naar de wielen gebracht. Ook is er een handbak geleverd.

Dat de auto voldoende trekkracht heeft, spreekt vanzelf. Het geremde aanhanggewicht bedraagt maarliefst 3.500kg. Zowel op geel- als grijs kenteken.

Dat de Land Cruiser 100 een volbloed terreinauto is bewijst het ladderchassis.  Deze heeft een extreem hoge stijfheid wat zorgt voor ongeëvenaarde terreincapaciteit.  Zo kan de auto een voorwaardse en zijdelingse hellingshoek van maarliefst 45 graden aan. De doorwaaddiepte is 700mm (zonder snorkel).

Uniek is ook het veersysteem onder de Land Cruiser 100 met variabele hoogteregeling en verschillende standen voor comfortabele en sportievere vering. Dit zorgt voor optimale vering onder alle omstandigheden.

De Land Cruiser heeft internationaal een ijzersterk imago opgebouwd en wordt beschouwd als zeer sterk en betrouwbaar. De bouwkwaliteit is zoals je van een Land Cruiser mag verwachten: van ongekende klasse. Een goed onderhouden gebruikte Land Cruiser is dan ook een veilige koop voor vele jaren rijplezier.

Wij zijn altijd op zoek naar betrouwbare Land Cruiser 100 occasions. Wilt u uw Land Cruiser verkopen, vul dan dit formulier in en wij nemen contact met u op.

Bent u op zoek naar een betrouwbare Land Cruiser occasion? Of zoekt u een dealer die gespecialiseerd is in Land Cruiser onderhoud? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Downloads

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.