Voor 5e maal op rij: beste Toyota dealer

Geplaatst op 24 mei 2013 in Van Gent nieuws , Zakelijk
Update: 17 maart, 2016

Hierbij het persbericht:

Het schier onmogelijke. Dat is wat Toyota dealer Gebr. van Gent Autobedrijf B.V. uit Ede en Veenendaal presteert door voor de 5e maal op rij de felbegeerde ‘Toyota Ichiban European Satisfaction Award’ te winnen. De ‘Ichiban’ is een prestigieuze onderscheiding die Toyota Motor Europe elk jaar uitreikt aan Toyota dealers in Europa die excelleren op het gebied van klanttevredenheid.

Gilbert van Gent van de Veenendaalse vestiging nam gisteravond in een feestelijke setting de Ichiban Award 2013 in ontvangst uit handen van Didier Leroy, President en CEO van Toyota Motor Europe. De uitreiking vond plaats in het Zappeion Megaron Hall in Athens. Het autobedrijf uit het midden van het land werd geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties met betrekking tot klanttevredenheid, zowel op sales als op after sales gebied.

‘Onwaarschijnlijk blij'

Ondanks het feit dat Gebr. van Gent Autobedrijf de Ichiban al voor de 5e keer op rij mee naar huis nemen, is Gilbert van Gent er ‘onwaarschijnlijk blij’ mee. ‘Het toont aan dat je met een hecht, enthousiast en gefocust team tot grote prestaties kunt komen. Ook in moeilijke tijden. Deze glans van de prijs straalt dan ook niet op de onderneming af, maar op ons ons allemaal: van monteur tot directie. We zijn er trots op!

Continu gemeten

Toyota Motor Europe beoordeelde dit keer 2.300 Europese Toyota dealers in het kader van de Ichiban Award. Hun prestaties op klanttevredenheid werden continu gemeten, een vast onderdeel binnen de bedrijfsvoering van Toyota. In totaal ontvingen 42 Europese Toyota dealers de ‘Toyota Ichiban European Satisfaction Award 2013’. In Nederland verdiende alleen Gebr. van Gent Autobedrijf de prijs. Dit relatief bescheiden aantal onderstreept hoe bijzonder het is om de Ichiban Award in ontvangst te mogen nemen.

De klant voorop

‘Ichiban’ is een Japans woord. Het is ontleend aan ‘Okyakusama Ichiban’ wat vertaald kan worden als ‘de klant staat voorop’. ‘Ichiban’ zelf betekent ‘eerste’ of ‘nummer 1’.


Op de foto staan van links naar rechts:
Pieter van der Velden, Algemeen Directeur Toyota-importeur Louwman & Parqui
Renske Veenendaal en Gilbert van Gent namens Gebr. van Gent Autobedrijf
Didier Leroy, CEO en President Toyota Motor Europe
Keiji Sudo, Chief Coordinating Executive Toyota Motor Europe