Het designstatement van de nieuwe Toyota C-HR

De nieuwe Toyota C-HR heeft niet alleen het mooie, vertrouwde uiterlijk, maar ook extra’s die niet eerder beschikbaar waren. Diervrij materiaal bijvoorbeeld, als alternatief voor de leren bekleding. Verder is er in het design veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. 

Toyota C-HR 2024

De Toyota C-HR bestaat al even, maar de nieuwe versie is sinds eind 2023 beschikbaar. We zetten graag de eigenschappen van deze Toyota C-HR 2024 voor je op een rij. Verkoopadviseur Maarten legt de C-HR uit in deze video:

De Toyota C-HR biedt rijplezier en heeft een unieke uitstraling, "bedoeld voor mensen met een liefde voor design als een verlengstuk van hun personality" aldus Toyota. Het interieur sluit hierop perfect aan en is naar wens aan te passen naar een diervriendelijke variant. Even mooi en dus is er voor ieder wat wils. Het interieur sluit zo naadloos aan op de uitdagende, onderscheidende coupéstyling van de C-HR.

Positionering

De C-HR is gepositioneerd tussen de Auris en RAV4. Hij is 4.360 mm lang, 1.795 mm breed en 1.555 mm hoog.

Diamant

Het exterieurdesign van de Toyota C-HR heeft een unieke diamantachtige structuur. In het interieur voert Toyota dit thema door. De bedieningsknoppen, de deurpanelen, de speakers van het optionele JBL premium audiosysteem (8-kanaals, 576 Watt, 9 speakers) en de wijzernaalden van het overzichtelijke analoge instrumentarium hebben allemaal een stijlvolle diamantachtige vorm.

Materialenmix

Het interieur is opgebouwd uit verschillende lagen, ieder met zijn eigen functies en afwerkingsmateriaal. De zorgvuldig gekozen materialen en kleuren stralen harmonie en eenheid uit. Achtergrondoppervlakken zijn afgewerkt met een lederachtige finish, aanraakoppervlakken met een soepele Nappa finish en functionele elementen – zoals de transmissiehendel – met een hightech finish.

8-inch touchscreen

Op de asymmetrisch vormgegeven middenconsole plaatst Toyota een iets naar de bestuurder gericht 8-inch touchscreen met een verbeterd Human Machine Interface met verbeterde connected diensten. Het digitale instrumentarium is in te stellen naar eigen smaak in de thema’s: Casual, Smart, Sporty en Thought.

Laag zwaartepunt dankzij Toyota New Global Architecture

De unieke coupéstyling van de Toyota C-HR demonstreert de flexibiliteit van het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture). Het geeft ontwerpers meer vrijheid in designmogelijkheden en zorgt ook voor meer fun to drive. Grote voordelen van het TNGA-platform zijn de riante interieurruimte vóór- en achterin én de ideale zitpositie waardoor de bestuurder de auto perfect aanvoelt. Samen met het lage zwaartepunt en de multi-link achterwielophanging garandeert het stijve platform een enorme stuurprecisie. Het is een échte stuurmans-crossover, niet verwonderlijk dus dat Toyota met de C-HR deelnam aan de 24 Uur van de Nürburgring.

Krachtig coupéstyling

In de onderscheidende vijfdeurs coupéstyling van de C-HR benadrukt Toyota de wielkasten om het krachtige ontwerp nog meer tot uiting te laten komen. Bijzonder detail zijn de in de C-stijl weggewerkte portiergrepen. Het ontwerp oogt stoer, slank en sportief. De optionele Full LED-koplampen hebben een uniek design en verhogen de herkenbaarheid van de Toyota C-HR nog meer.

Wil je meer weten? We bespreken de C-HR uitvoerig (incl. video)! Alles hebben we voor je op een rij gezet. Van aandrijflijnen, tot een kijkje in de auto.

Plan nu jouw proefrit in deze auto