De vernieuwde AYGO: 5 redenen waarom jij ‘m wilt!

Geplaatst op 19 juli 2018 in Handige tips , Toyota/Modelnieuws
Update: 8 februari, 2022

In juni kreeg de Toyota AYGO een makeover. Een frisser design, van binnen én van buiten. Weten waarom jij deze auto zou willen hebben? Onze host Nanda vertelt het je. Zij rijdt zelf ook in een AYGO. “En dat is echt niet omdat ik bij Van Gent werk!”

1. Nieuwe, frisse look

"Het eerste wat opvalt aan de vernieuwde Toyota AYGO is het neusje. De zwarte X van het vorige model was altijd vrij zichtbaar. Toyota heeft deze AYGO een compleet nieuwe voorkant gegeven. Zonder de X, maar mét nieuwe koplampen en bumper. De nieuwe AYGO beschikt nu ook over ledverlichting, zowel voor als achter. Dit ziet er niet alleen mooi uit, hierdoor ben je beter zichtbaar op de weg." Maar ook aan de binnenkant is er het een en ander veranderd!

Links: vorige model - Rechts: vernieuwde model

2. Moderne snufjes in het interieur

De mogelijkheden voor de AYGO zijn eindeloos. Kies je voor de x-play, dan geniet je al van het gemak van airco en elektrische ramen. Wil je een multimediascherm, luisteren naar muziek via Spotify en navigeren via Google Maps (Android) of Apple Kaarten (iOS)? Dan ga je weer een uitvoering verder en kom je bij de x-first. Wil je rijden met de wind in je haren? Dan is er ook een model met open dak.

"Iedereen kan er zo instappen. Je zit er goed in! Ik ben 1.80m en heb meer dan voldoende hoofd- en beenruimte."

3. Keuze uit 7 kleuren

Niet alleen de binnenkant is aan te passen naar smaak. "Voor velen draait het toch ook wel om de looks aan de buitenkant." Je kan kiezen uit 7 kleuren; van fris tot stijlvol, of toch een tikkeltje gewaagd?

4. Ga veilig op pad

"Het rijden met de AYGO vind ik heel prettig. Het stuur ligt lekker in de hand en op de snelweg rijden gaat een stuk stiller. Dit komt doordat de isolatie aan de binnenkant is aangepast en er zo minder geluid binnenkomt."

Veilig op pad, dat is iets wat je met de vernieuwde AYGO zeker doet. Toyota ontwikkelde zes nieuwe, actieve veiligheidssystemen om je te ondersteunen. Een daarvan is Lane Departure Alert, waardoor je een waarschuwing krijgt als je onbedoeld en zonder richting aan te geven de rijbaan verlaat. Of wat dacht je van het Pre-Collision System? Dit systeem maakt gebruik van sensoren en een camera, om een eventuele aanrijding met een ander voertuig of obstakel tijdig te registreren en te voorkomen.

5. Zuinig rijden

"Tevens is Toyota erg servicegericht. In Japan zijn ze daar van nature al erg goed in en de Toyota dealers in Nederland hebben dit overgenomen. In vergelijking met andere merken gaat Toyota heel ver in service naar de klant toe. Voor mij was dat dan ook wel een van de punten om voor Toyota te kiezen. De kosten voor wegenbelasting, onderhoud en verbruik zijn laag. Ik tank voor €40 à €50 en rijd daar weer 600km mee. Dat vind ik erg netjes!"

Kom een proefrit maken!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Toyota AYGO 2018? Kom dan langs in onze showroom in Veenendaal of Ede. Je bent van harte welkom om het rijcomfort zelf te ervaren!