Familiebedrijf: 3 generaties Gulikers

Geplaatst op 23 april 2024

Van Gent is een echt familiebedrijf, waar steeds meer families opduiken. Zo ook de drie generaties familie Gulikers. Opa Piet, vader Pierre en (klein)zoon Milan werken alle drie bij Van Gent. Ze vertellen je wat er zo leuk is aan werken bij Van Gent.

Vertel, wat doen jullie binnen Van Gent?
Piet: Ik ben Chauffeur met veel plezier. Hierbij kun je denken aan het transport tussen de vestigingen en haal- en brengservice.

Pierre: Ik ben Serviceadviseur en geef leiding aan de werkplaatsreceptie in Ede. Ik verzorg dus het contact tussen klant en werkplaats. Ook geef ik leiding aan de serviceadviseurs in Ede. Daarnaast regel ik de planning van onze chauffeurs.

Milan: Ik werk als oproepkracht Autopoetser bij Van Gent. Dit doe ik vooral op zaterdag maar af en toe ook doordeweeks.

Wat maakt dat jullie alle drie bij Van Gent werken?
Samenwerken dat is wat vader Piet en zoon Pierre al heel lang doen. Voor hun baan bij Van Gent werd er al samengewerkt bij de post. Piet heeft ruim 40 jaar bij de post gewerkt als Postbode en Medewerker Servicebalie en Pierre 10 jaar ook als Postbode en Medewerker servicebalie.

Tijdens zaalvoetbal sprak Pierre Jan Ditewig. Hij attendeerde Pierre op een functie bij Van Gent. De functie van Serviceadviseur is Pierre op het lijf geschreven. En dat is destijds goed ingeschat want inmiddels werkt Pierre 16 jaar bij Van Gent. Toen Pierre een jaar bij Van Gent werkte, ging Piet met pensioen. Maar stilzitten is niets voor Piet. Hij wil ook graag tijdens zijn pensioen wat doen. De samenwerking tussen vader en zoon ging verder, maar nu bij Van Gent. Nu brengt Piet als Chauffeur inmiddels al zo’n 15 jaar auto’s op het juiste adres. En kleinzoon Milan maakt als Autopoetser team Gulikers compleet.

Hoe is het om als opa/ vader/ zoon samen te werken?
Alle drie de Gulikers vinden ze het leuk om samen bij Van Gent te werken. Piet en Pierre hadden bij de post al 10 jaar samengewerkt dus zij waren al wat gewend. Pierre: “Bij Van Gent kun je elkaar de hele dag zien of juist helemaal niet’’. 

Of ze het ook in hun vrije tijd veel over hun werk hebben?
Van Gent komt altijd wel een keer voorbij als ze bij elkaar op de koffie zijn.  Milan vindt het leuk dat zijn vader en opa ook bij Van Gent werken. Naast gezellig samen naar het werk krijgt Milan af en toen ook een leuke rit (samen met opa).

Wat is typerend voor de Familie Gulikers?
Alle drie houden ze van sporten. “Ook kunnen we goed tegen ons verlies’’, zegt Milan lachend; ze zijn alle drie heel fanatiek als het om sport gaat. 

Ook de humor van de drie heren is hetzelfde. Ze houden ervan om iemand lekker te plagen en ze zijn altijd in voor een geintje. Alle drie zijn ze niet zomaar gek te maken en stralen ze rust uit. En misschien wel de leukste overeenkomst: "We werken alle drie met heel veel plezier bij Van Gent’’.