TuV rapport 2014: Toyota dat is pas kwaliteit

Update: 17 maart, 2016

De Toyota Prius is in de leeftijdscategorieën van 4 tot en met 5 jaar en van 6 tot en met 7 jaar het meest betrouwbaar van alle door de TÜV geïnspecteerde auto’s. Hiermee is de Toyota Prius een van de grote winnaars van het TÜV Report, dat beschouwd wordt als het belangrijkste betrouwbaarheidsonderzoek van Duitsland.

Full Hybrid aandrijflijn extreem betrouwbaar
De kopposities onderstrepen de betrouwbaarheid die Toyota modellen consumenten bieden en in het bijzonder van de Full Hybrid aandrijflijn. Uit het TÜV Report 2014 blijkt verder dat Toyota modellen er geen moeite mee hebben oud te worden en de top 10’s van auto’s ouder dan 5 jaar domineren.

Categorie 2 t/m 3 jaar                        Toyota iQ (plaats 3), Avensis (9)
Categorie 4 t/m 5 jaar                        Toyota Prius (1), Auris (8)
Categorie 6 t/m 7 jaar                        Toyota Prius (1), Verso (6), RAV4 (7), Yaris (9)
Categorie 8 t/m 9 jaar                        Toyota Verso (2), RAV4 (3), Avensis (5), Corolla (8)
Categorie 10 t/m 11 jaar                    Toyota RAV4 (2), Corolla (3), Yaris (4)

AutoBild: “De grote winnaar is Toyota; dát is pas kwaliteit!”
Het volledige TÜV Report 2014 wordt groot naar buiten gebracht in AutoBild nummer 49 van 6 december 2013. Andreas May van het Duitse weekblad: “De grote winnaar is Toyota. Met 15 auto’s is het merk in alle categorieën vertegenwoordigd; dát is pas kwaliteit!”

TÜV Report steun en toeverlaat

Al vier decennia lang is het jaarlijkse TÜV Report de steun en toeverlaat van veel consumenten die auto’s op hun betrouwbaarheid op de lange termijn willen beoordelen. De reportage geeft een onafhankelijk, duidelijk beeld van de kwaliteit van auto’s. Dit jaar inspecteerde de TÜV liefst circa 8 miljoen auto’s. De controles vonden plaats tussen juli 2012 en juni 2013.