Toyota van Gent wint belangrijke Toyota klanttevredenheidsprijs

Geplaatst op 08 juni 2015 in Van Gent nieuws , Zakelijk
Update: 17 maart, 2016

Het is voor de zevende(!) keer op rij dat Gebr. van Gent Autobedrijf B.V. (met vestigingen in Ede en Veenendaal) de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. De ‘Ichiban’ is aan Wim van Gent overhandigd door Johan van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe (TME). De feestelijke uitreiking, die werd bijgewoond door alle winnende Europese Toyota dealers, vond plaats in The Westin Palace in Madrid.

“Het blijft speciaal”
“Ook al is het de zevende keer op rij dat we de prijs in ontvangst mogen nemen, het blijft heel speciaal”, aldus Wim van Gent. “Dat je één keer wint, is al mooi, maar om dit vervolgens vast te houden, is helemaal geweldig. Je mag best weten, soms is het een strijd, maar iedereen binnen het bedrijf heeft wederom voor onze klanten zijn uiterste best gedaan. En we blijven strijden, dus wie weet mogen we de ‘Ichiban’ ook volgend jaar in ontvangst nemen. Ook de uitreiking is bijzonder om mee te maken. Dit keer hebben we zelfs het stadion van Real Madrid bezocht, fantastisch!”

Zeer weloverwogen keuze
Dat Toyota zijn Europese dealers op het gebied van klanttevredenheid toetst, is een vast onderdeel binnen de bedrijfsvoering. Of een dealer de ‘Toyota Ichiban European Satisfaction Award’ ontvangt, is een zeer weloverwogen keuze. Elke dealer wordt nauwkeurig beoordeeld op hun klanttevredenheidsprestaties. Dit keer werden circa 2.300 Europese Toyota dealers getoetst.

Klant staat voorop
‘Ichiban’ komt uit het Japans en is ontleend aan ‘Okyakusama Ichiban’ wat vertaald kan worden als ‘de klant staat voorop’. (‘Ichiban’ zelf betekent ‘nummer één’.) Dit sluit aan bij de wereldwijde Toyota strategie waarbij de Toyota rijder altijd centraal staat.