Toyota presenteert GRHV

Geplaatst op 10 oktober 2017 in Toyota/Modelnieuws , Milieu/innovatie

Dit is de GRHV concept. Je herkent er ongetwijfeld de Toyota GT86 in. Het grote verschil is dat de matzwarte conceptcar een hybride is. En wat voor een! Hij wordt aangedreven door het Toyota Hybrid System-Racing met technologie uit de Toyota TS050 HYBRID. Ja, je leest het goed, dit is de Toyota die meedoet aan de 24 uur van Le Mans!

Targadak
Het design van de conceptcar doet een beetje denken aan diezelfde Toyota TS050 HYBRID. Zowel de LED-koplampen als de aluminium wielen en diffuser achter zijn geïnspireerd op deze volbloed raceauto. En om optimaal van de rijervaring te kunnen genieten, is de Toyota GR HV SPORTS voorzien van een targadak. Oudere Toyota rijders kennen dat vast nog wel; de Toyota Supra heeft hem ook.

Achterwielaandrijving
Om je een echt racegevoel te geven, zit óp de pookknop de startknop. Kwestie van klepje openen, op de knop drukken en weg accelereren! Het is overigens een automaat maar met een manuele bedieningsmogelijkheid. De accu is zo geplaatst dat de gewichtsverdeling optimaal is. En natuurlijk is de sportauto uitgerust met achterwielaandrijving, net als de Toyota GT86. Over het vermogen doen we geen uitspraken. Balen hè?