Plug-In primeur in Veenendaal

Update: 31 januari, 2022

Tweede Paasdag, een primeur in Veenendaal-Oost: de Prius Plug-in!

Hoewel deze auto nog niet te bestellen is, staat er volgende week één in Veenendaal! De plug-in variant van de Prius, oftewel, Prius-met-stekker.

 

De auto zal te zien zijn op het Boulevard Oost evenement in de nieuwe wijk in Veenendaal-Oost. Bij deze duurzame wijk van de toekomst horen natuurlijk de meest duurzame auto’s van de toekomst. Toyota heeft deze auto’s van de toekomst nu al en wij zetten ze graag in bij de promotie van dit event.

De Toyota Prius kennen de meesten van u al. Er rijden er al heel veel van rond in onze regio. Maar het kan nóg zuiniger volgens Toyota. De volgende stap is Plug-in, een Prius mét stekker. Momenteel test Toyota de plug-in Prius met zo’n 600 exemplaren wereldwijd. Het gaat hier dus om een testversie om ervaringen op te doen. Hiervan rijden er elf rond in ons land en één daarvan staat Tweede Paasdag in Veenendaal-Oost.

Wat is plug-in?

Tot nu toe kon de Prius al volledig elektrisch rijden. Hij doet dat op elektriciteit die wordt opgewekt uit bijvoorbeeld remenergie. Nu komt er de mogelijkheid ook zelf de accu op te laden aan het stopcontact. Hierdoor kan gedurende veel langere tijd de benzinemotor uit blijven en zo kan een extreem laag verbruik worden behaald. De CO2 uitstoot zal afnemen tot 59 gram/km! En geen zorgen om een lege accu, want wanneer deze leeg raakt, rijdt u gewoon met de zeer zuinige hybride-motor op benzine!

Naar verwachting volgend jaar zal de plug-in Prius op de markt komen, net als een volledige elektrische versie van de kleine Toyota iQ.

P.S. als u tweede Paasdag toch op pad bent, wij zijn geopend van 11.00 tot 17.00. U bent van harte welkom!