De zonnepanelen van Van Gent: de feitjes

Geplaatst op 30 november 2023 in Maatschappelijk/duurzaam
Update: 1 december, 2023

Afgelopen maand zijn er op het pand in Amersfoort 488 zonnepanelen geïnstalleerd door ABG Solar. In Veenendaal en Ede maken we vanaf 2018 gebruik van stroom die wordt opgewekt door de in totaal 1.480 panelen. De stroom wordt onder andere gebruikt voor onze dagelijkse werkzaamheden.

Zonnepanelen feitjes

De schone energiebronnen zetten we graag in het zonnetje. We hebben drie leuke feitjes op een rijtje gezet.

1.968 zonnepanelen

In Amersfoort liggen 488 zonnepanelen, 468 stuks in Veenendaal en 1.012 in Ede. Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in wattpiek (wp), het maximale vermogen dat het paneel produceert als de omstandigheden perfect zijn. In Amersfoort zijn panelen geplaats met 415 wp en in zowel Ede als Veenendaal 300 wp.

Woonwijk een jaar lang van stroom voorzien

Al deze zonnepalen samen leveren genoeg stroom op om maar liefst 204 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Dat is een hele woonwijk!

4,7 miljoen kilometer met de bZ4X

Met de stroom die in totaal wordt opgewekt kan de bZ4X wel 4.700.000 kilometer afleggen. Dit is maar liefst 117 keer rond de aarde! 

Duurzaam ondernemen

Wij vinden het belangrijk om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Dagelijks zetten wij ons op veel verschillende manieren in voor een verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering en werkomgeving. Bij Van Gent verduurzamen we continu. Investeren in zonnepanelen en het opwekken van stoom voor eigen gebruik is dan ook een hele logische keuze.

Auto’s opladen

De stroom die wordt opgewerkt wordt gebruikt voor de dagelijkse werkzaamheden. Door een toename van elektrische auto’s in ons wagenpark zal ook ons stroomverbruik toenemen. De zonuren buiten werkplaatstijden zullen worden benut voor het laden van EV’s.

Benieuwd hoe dat er nu van bovenaf uitziet?