De zonnepanelen van Van Gent: de feitjes

Geplaatst op 04 september 2018 in Maatschappelijk/duurzaam

Het ging afgelopen zomer eigenlijk vrij geruisloos, het plaatsen van bijna 1500 zonnepanelen op de daken van onze vestigingen in Ede en Veenendaal. Een mooie stap naar meer duurzaamheid, vinden wij. Om deze schone energiebronnen eens in het zonnetje te zetten, hebben we een aantal feitjes voor u op een rij gezet:

Veertienhonderdtachtig stuks

1480. Zoveel zonnepanelen zijn het in totaal. 468 stuks in Veenendaal en 1012 in Ede. Allemaal van 300 WP per stuk. WP staat voor ‘wattpiek’, een meeteenheid die gebruikt wordt om het elektrische vermogen van zonnepanelen te duiden.

Een woonwijk vol stroom

Al deze zonnepanelen samen zijn genoeg om maar liefst 125 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien. Een aardige woonwijk, zeg maar.

Genoeg voor een huishouden, een jaar lang

Het was een goede zomer om te beginnen met het gebruik van zonnepanelen. Op één onbewolkte, zonnige dag wekken de zonnepanelen zoveel stroom op dat je er een huishouden een jaar lang mee kunt voorzien.

Bijna twee miljoen kilometer

Als je de stroom van alle zonnepanelen een jaar lang zou verzamelen en deze in de Toyota Prius Plug-In Hybrid zou stoppen, dan zou je er 1,8 miljoen kilometer elektrisch mee kunnen rijden. Technisch gezien dan.

Benieuwd hoe dat er nu van bovenaf uitziet?