Hybride designstatement: Toyota C-HR Concept

Update: 17 maart, 2016

Bekijk alle foto's

De Toyota C-HR Concept die op de IAA in Frankfurt een wereldprimeur is, staat veel dichter bij het productiemodel dan de eerste versie, die Toyota vorig jaar oktober op de Autosalon van Parijs onthulde. Het design van de 5-deurs hybride crossover voor het C-segment is aangescherpt zonder dat het zijn impact verloren heeft. Nog altijd is de Toyota C-HR Concept een eyecatcher. Met scherpe facetlijnen, een opvallend lage daklijn, lichtmetalen 21-inch wielen en zeer onderscheidende achterlichtunits die loskomen van de carrosserie. Het ‘zwevende’ dak is gedeeltelijk transparant, wat voor een prachtig schouwspel van licht in het interieur zorgt.

Extra laag zwaartepunt, veel rijplezier
De Toyota C-HR Concept staat op het nieuwe modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA) platform. Hierdoor heeft de hybride crossover een laag zwaartepunt, met alle positieve gevolgen voor de rijeigenschappen van dien. Hiermee lost Toyota de belofte in die Toyota president Akio Toyoda eerder deed, namelijk dat nieuwe modellen van Toyota nadrukkelijk rijplezier moeten bieden. Toyota onthult de productieversie van de C-HR Concept begin maart 2016 op de Autosalon van Genève.

7 hybride modellen
Hiermee heeft Toyota komend jaar maar liefst zeven hybride modellen in de line-up: de Yaris, de Auris Hatchback, de Auris Touring Sports, de Prius, de Prius Wagon, de RAV4 en de productieversie van de C-HR Concept.

IAA bezoeken?
De IAA in Frankfurt opent op donderdag 17 september zijn deuren voor het publiek. Behalve de nieuwe Prius, de nieuwe RAV4 Hybrid, de vernieuwde RAV4 en de C-HR Concept is hier ook de Fuel Cell Toyota Mirai te zien, Toyota’s eerste in serie geproduceerde brandstofcelauto. De IAA, waar de Toyota stand in hal 8 is te vinden, is te bezoeken tot en met zondag 27 september.