Gratis sterreparatie bij Van Gent

Geplaatst op 23 april 2013 in Van Gent nieuws
Update: 7 maart, 2024

Heb jij een sterretje in je ruit? Dan is het belangrijk daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Chef-werkplaats Jan Diteweg vertelt: “Zo’n sterretje kan op ieder moment in een barst veranderen en omdat de voorruit van de auto voor gemiddeld 30% bijdraagt aan de structurele sterkte van de auto is het heel belangrijk dit snel te repareren.”

Sterretje in voorruit repareren

Het sterretje in je voorruit repareren is dus belangrijk. Maar hoe gaat dat herstel precies in zijn werk? Wij vertellen het je. Allereerst wordt in onze werkplaats je voorruit goed schoongemaakt. Het is belangrijk dat er geen vuil in het sterretje zit voor de volgende stap. Na het schoonmaken wordt er namelijk onder hoge druk een kleine hoeveelheid helder kunsthars in het sterretje aangebracht. Deze hars wordt daarna door middel van UV-licht uitgehard. Hierdoor krijgt de autoruit zijn oorspronkelijke sterkte weer terug. De laatste stap bij sterreparatie is de afwerking. Op het, inmiddels verdwenen, sterretje, wordt een speciale polish aangebracht en deze wordt glad afgewerkt.

Zo snel mogelijk herstellen

Jan Diteweg zei het al aan het begin van dit artikel, het is van belang het sterretje in je voorruit zo snel mogelijk te laten herstellen. Eerst is hij misschien nog klein, maar door temperatuurwisselingen kan het uitgroeien tot een flinke barst die misschien zelfs je zicht belemmert. Naast dat goed zicht op de weg cruciaal is, is het goed om je te bedenken dat je voorraam deel uitmaakt van de kooiconstructie van jouw auto. Als deze niet op alle plekken in orde is, heeft dit automatisch een effect op de veiligheid van jou en je medereizigers.

Sterretje in voorruit zelf repareren

Tegenwoordig is er de mogelijkheid om zelf je sterretje te repareren. Wij raden dat af. Juist omdat de kwaliteit van je voorruit zo belangrijk is voor jouw veiligheid op de weg, is het beter om dit over te laten aan professionals. Ben je bang voor de kosten? Bij Van Gent repareren we het sterretje in jouw voorruit helemaal gratis.

Gratis sterreparatie bij Van Gent

Bij Van Gent bieden we gratis sterreparatie aan bij een ster in de voorruit. Ook als de verzekering van je Toyota de sterreparatie niet dekt, kunnen wij onze vaste klanten dankzij de Voordeelpas toch verder helpen.

Lees hier alles over de Voordeelpas