Gebr. van Gent schenkt cheque aan Buitenzorg

Update: 31 januari, 2022

De naam Buitenzorg is een begrip in Veenendaal. Velen dragen de stichting een warm hart toe. Toen Van Gent de  Ichiban award won, een cheque van 6.000 euro, te besteden aan een goed doel, hoefde de directie dan ook niet lang na te denken.

Cor van Gent: “We weten dat er bij Stichting Buitenzorg fantastische dingen gedaan worden, waar over nagedacht is en die iets bijdragen aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking. Deze groep heeft het niet gemakkelijk nu de regering allerlei kranen dichtdraait.”

Bestemming is al bekend
Cees Tabak van Stichting Buitenzorg vindt het een geweldig gebaar. De bestemming van het bedrag is al bekend: “De tuin waar onze deelnemers werken, is aan een opknapbeurt toe. We gaan de boel op de schop nemen en anders inrichten. Zodat het nog prettiger is om er de handen uit de mouwen te steken.” Een deel van het geld zal ook besteed worden aan een opklapbaar podium en de realisatie van het project Klassiek op de Markt.

Stichting Buitenzorg Beheer zet zich in voor mensen met een vestandelijke beperking door zoveel mogelijk projecten mogelijk te maken, zoals de soos, de tuin, het dierenkampje, de kwartaalkrant, de Vrijetijdskring Buitenzorg, de Kook- en InternetKlup en Woningstichting Buitenzorg.

Gebr. van Gent Autobedrijf ontving de prestigieuze Toyota Ichiban Award voor de vierde achtereenvolgende keer. “Ichiban is Japans voor ‘nummer één’, aldus Cor van Gent. “Zo’n 2.600 Europese dealers worden beoordeeld op hun prestaties op het gebied van klanttevredenheid. De uitreiking is telkens in een andere Europese hoofdstad. Deze keer mochten we ‘m in Berlijn ophalen.”