Gebr. van Gent is Erkend Duurzaam

Gebr. van Gent is sinds 11 januari een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door BOVAG en is het bewijs dat Gebr. van Gent in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

 


Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Gebr. van Gent een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Daarnaast kopen we milieubewust in.

Welzijn
Ook als werkgever heeft Gebr. van Gent zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Gebr. zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van vele verenigingen, sportclubs en stichtingen. "Ook de hoge klanttevredenheid van het bedrijf garandeert duurzaamheid" , aldus BOVAG accountmanager René Lamers, "de klanten komen graag bij dit bedrijf en dat betekent continuiteit".
 
Duurzame mobiliteit
Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. “Bij de meest duurzame autofabrikant, Toyota, hebben we duurzame modellen in overvloed. In de showroom van Gebr. van Gent staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Toyota.” Het schoolvoorbeeld zijn natuurlijk de Full Hybrid modellen zoals de Auris en Prius. Door hun ongekende rendement zijn deze auto’s ware voorlopers op het gebied van duurzame mobiliteit.

Wij wijzen onze klanten op deze duurzame mobiliteit én informeren hen hoe hier optimaal gebruik van te kunnen maken. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is een jaar lang geldig.