Eerste details Auris Touring Sports

Geplaatst op 15 februari 2013 in Toyota/Modelnieuws
Update: 17 maart, 2016

De Auris Touring Sports beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève en staat komende zomer in de showroom. De hybride variant is echter nu al te bestellen, en kost 1.000 euro meer dan de hatchback Auris Hybrid: vanaf € 24.750,-. De meerprijs van de benzine- en dieseluitvoeringen zijn nog niet bekend.

Meeste bagageruimte in zijn klasse

Auto’s als de Auris Touring Sports worden niet alleen gekocht vanwege hun uitstraling, maar ook uit praktische overweging. Vanuit dat oogpunt is de Touring Sports simpelweg de beste keus. Geen andere auto in zijn segment biedt meer plaats voor bagage. Aangezien de compacte hybride batterij onder de achterbank is weggewerkt, profiteert de eigenaar van de Auris Touring Sports Hybrid van een zee aan ruimte. Wie de achterbank omhoog laat staan, heeft ruimte voor 530 liter aan koffers, kratten en weekendtassen. Met de tweede zitrij neergeklapt, kan tot liefst 1.658 liter aan bagage worden meegenomen.

Lagere uitstoot, 14% bijtelling gegarandeerd

Ondanks de extra ruimte ten opzichte van de ook al niet kleine Auris hatchback, is het verbruik en de uitstoot bijzonder scherp. Met een CO2-emissie van slechts 86 gram per kilometer, stoot de 100 kW/136 pk sterke Touring Sports Hybrid zelfs 1 gram minder uit dan de hatchback. Daartoe werd onder meer de aandrijflijn verder geoptimaliseerd. Die lage uitstoot zorgt er eveneens voor dat de Auris Touring Sports Hybrid tot 2015 met een fiscale bijtelling van slechts 14% kan worden besteld.

Voor het eerst: een trekhaak

Voor het eerst kan een hybride auto in het C-segment ook met een trekhaak worden uitgerust. Het trekgewicht is vastgesteld op 345 kilogram; genoeg voor een boedelbak of aanhanger voor vakantiebagage.