500.000 km gereden met Toyota Hiace

Geplaatst op 06 maart 2014 in Van Gent nieuws , Klanten , Humor/grappig

Eerste eigenaar
In de zomer van 1997 ging familie Hagelstein op zoek naar een geschikt vervoermiddel voor hun gezin met zes kinderen. Nadat alle merken bezocht waren kwam Toyota er als beste uit: “de Hiace bood de luxe van een personenauto en was niet zo’n bouwvakkersbusje als de rest, tegen een goede prijs”.

“Dus de Hiace lange wielbasis moest het gaan worden. Geld voor een airco was er niet meer en dat is eigenlijk het enige wat we soms een beetje hebben gemist, verder was het de perfecte auto”.

IKEA
Door de jaren heen heeft de familie natuurlijk veel meegemaakt met deze auto. Kamperen met het hele gezin, er was dan zelfs een klein karretje nodig voor alle spullen. Later natuurlijk rijden voor de verschillende sportclubs. Gerrit, lachend: “Op een gegeven moment reden we zo vaak voor de zwemclub dat iedereen dacht dat de bus van de club zelf was”.

“Er werd regelmatig geslapen op of tussen de banken, we konden maar liefst zes(!) fietsen meenemen en we hebben zelfs overleden huisdieren ermee vervoerd. Bij de Ikea zien we iedereen worstelen met ruimte, terwijl wij lachend alles er zo inschuiven.”

‘Nooit’ in de steek gelaten
Alle onderhoudsbeurten zijn netjes uitgevoerd bij Van Gent, “jullie hebben de auto uitstekend voor ons verzorgd, hierover niets dan lof” aldus Gerrit “We hebben ooit maar één keer stil gestaan in Zwitserland, op vakantie. De auto werd naar Nederland gebracht en wij gingen per trein. Was prima geregeld. Bleek het een klein dingetje met de startonderbreker te zijn, in drie minuten hadden jullie het opgelost. Kwalitatief is hij dus echt superieur.”

Volgende 500.000
De vijf ton zijn bijna allemaal privé gereden kilometers. Nu wordt hij vooral nuttig gemaakt met het verhuizen van de kinderen van en naar studentenkamers, en voor woon- werkverkeer. “We krijgen  wekelijks aanbiedingen of we de auto niet willen verkopen. Dat doen we voorlopig nog niet.”

“Wij gaan het niet meer vol maken, maar ik denk dat hij nog een keer hetzelfde kan rijden.” De mijlpaal werd vanochtend gevierd met een lekker stuk taart voor alle medewerkers.

Hartelijk bedankt en nog heel veel plezierige kilometers gewenst!