5 miljoenste (!) hybride Toyota

Update: 17 maart, 2016

 

Al in 1997 presenteerde Toyota de eerste generatie Full Hybrid Prius. Zestien jaar later bestaat het verkoopgamma van Toyota wereldwijd uit 19 Full Hybrid-modellen én een Plug-in Hybrid.

Besparing: 34 miljoen ton CO2 en 12 miljard liter benzine

TMC heeft berekend dat de ruim 5 miljoen Full Hybrids hebben gezorgd voor een besparing van ruim 34 miljoen ton CO2 ten opzichte van de situatie waarin dat hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s zouden zijn geweest. De brandstofbesparing bedroeg circa 12 miljard liter.

Toyota gaat verder

Het hybride-offensief van Toyota houdt voorlopig niet op. Tot eind 2015 presenteert Toyota Motor Corporation wereldwijd maar liefst achttien nieuwe Full Hybrid-modellen én een auto op waterstof.

Verkoopaandeel: meer dan helft is hybride

In Nederland is de Full Hybrid aandrijflijn gemeengoed geworden. Sinds de introductie van de eerste generatie Prius in 2000, verkocht Toyota in ons land al bijna 70.000 hybride auto’s. En dat aantal stijgt elk jaar sneller en sneller. In 2012 was 39% van de verkochte Toyota’s in Nederland een hybride. Dit jaar zal dat naar verwachting uitkomen op meer dan de helft. Dit is ook goed nieuws voor de stedelijke gebieden: hybride auto’s stoten namelijk aanmerkelijk minder zeer schadelijke stoffen uit als NOx (stikstofoxiden) en PM (fijn stof) dan diesels.

Explosieve verkoop Toyota hybrides in Europa

Ook in Europa worden de hybride auto’s steeds populairder. Duurde het zeven jaar om de eerste honderdduizend verkopen te realiseren, vorig jaar alleen al werden in Europa 109.478 Full Hybrid-modellen verkocht. Het eerste kwartaal van 2013 laat in vergelijking tot vorig jaar zelfs een groei zien van 82%, met dank aan de zo goed ontvangen nieuwe hybride Toyota Auris, Prius Wagon en Yaris.