F.A.Q.

Wat moet ik meenemen bij het ophalen van een andere auto?

Er zijn een aantal zaken die u bij u moet hebben, afhankelijk of u wel of geen auto inruilt.

 

Lees meer

Ik hoor soms twee piepjes kort achter elkaar, wat is dit?

Hoort u soms twee piepjes kort achter elkaar? Die zijn waarschijnlijk afkomstig van uw navigatiesysteem. Toyota Touch (2) systemen beschikken over een waarschuwingspiep voor flitspalen.

 

Niet alle flitslocaties geven een waarschuwing. Dit gaat om zogenaamde ‘vaste’ flitspalen. De locaties van de flitspalen staan op de navigatiekaart. In landen waar het niet toegestaan is om flitslocaties op het navigatiesysteem te hebben, staan er ook geen flitspalen op de kaart.

 

U kunt deze melding uitzetten bij de kaartinstellingen: zet het vinkje “toon veiligheidscamera’s” uit. 

Lees meer

Hoe gaan de dieven doorgaans te werk?

De diefstal wordt van verschillende methoden gebruik gemaakt. De belangrijkste zijn de 'Relay Attack' en doormiddel van inpluggen op het CAN netwerk van de auto.

 

Lees meer

Wat is een Relay Attack?

Simpel uitgelegd gaat dit als volgt in zijn werk:

Uw auto moet beschikken over een smart entry systeem (ook wel smart key genoemd). Dit systeem detecteert de sleutel van de auto wanneer deze in de buurt is (binnen 1 meter) om de deuren te openen. Wanneer de sleutel in de auto wordt gedetecteerd, kan deze worden gestart. Heeft uw auto geen "slimme sleutel"? Dan is deze manier van stelen niet mogelijk bij uw auto.

De dieven gaan als het volgt te werk: zij beschikken over apparatuur welke het signaal van de sleutel kan opvangen. Bijvoorbeeld wanneer deze 's nachts bij u in huis ligt. Dit signaal wordt vervolgens versterkt en doorgezonden richting een handlanger. Deze staat met een apparaat bij uw auto welke het signaal van de sleutel opnieuw uitzendt. De auto reageert zoals op de echte sleutel en zal ontgrendelen. En, wanneer ingestapt, ook starten.

Zo kan de auto zonder zichtbare schade gewoon wegrijden. Uiteindelijk zullen de dieven de auto wel moeten aanpassen want zonder sleutel kan dit trucje niet worden herhaald, maar hier hebben de dieven op de locatie waar ze de auto heen brengen alle gelegenheid voor.

Lees meer

Wat kan ik doen om een relay attack te voorkomen?

Een aantal eenvoudige manieren om dit te doen, daarnaast zijn er mogelijkheden voor extra beveiliging, zie onderaan dit antwoord.

Sleutel inactief maken door energiespaarstand

Uw sleutel kunt u in de energiestand ofwel een ‘slaapstand’ zetten. Dit is een functie die niet erg bekend is bij bestuurders. Het werkt als volgt:

Houd op de afstandsbediening de sluitknop ingedrukt en druk gelijktijdig twee keer op de ‘open’ knop. Het lampje gaat even knipperen en de sleutel zendt nu geen signaal meer uit.

LET OP: Iedere keer dat u één van de knoppen op de afstandsbediening gebruikt wordt de energiebesparende functie uitgeschakeld en is het Smart entry-systeem weer actief.

Sleutel in hoesje of blik opbergen

Er bestaan sleutelhoesjes die het signaal van de sleutels tegen houden. Er bestaat echter altijd een kans dat dit signaal toch “weglekt”. Uw sleutel in metalen blikje stoppen kan ook uitkomst bieden. Dit is echter ook nooit 100% gegarandeerd veilig. Controleer goed met de sleutel in het blik of de auto niet opengaat, doet hij dit wel, dan "lekken"de radiogolven alsnog weg.

Sleutelhoesjes zijn bij ons verkrijgbaar vanaf € 24,95

Smart entry systeem uitschakelen

Het gehele smart entry systeem is ook uit te schakelen. De auto reageert dan alleen nog op de afstandsbediening. Om te kunnen starten moet de sleutel dichtbij de startknop gehouden worden. Het uitschakelen kan via het centrale bedieningsscherm in uw auto onder: voertuiginstellingen>deurvergrendeling Of portierslotinstellingen*. Of wij kunnen dit voor u uitschakelen.

Daarnaast is er extra beveiliging mogelijk in de vorm van:
1. Uw sleutel ombouwen tot motion key

Het is mogelijk om uw sleutel om te bouwen tot motion key. Deze zeldt dan geen signaal meer uit wanneer deze stil ligt. Dit is een SCM goedgekeurde maatregel, en u ontvangt ook een SCM certificaat. Kosten voor een set (twee sleutels) zijn € 335,- + certificeringskosten.

2. Een extra startonderbreker installeren

Deze extra startonderbreker moet gedeactiveerd worden voordat de auto gestart kan worden. De autosleutel alleen is dan niet voldoende. Kosten van een startonderbreker liggen op € 399,- + certificeringskosten.

3. Bearlock versnellingsbakslot

Dit is een versnellingsbakslot. De versnellingspook kan niet worden bediend zonder deze eerst met een speciale sleutel te ontgrendelen. De auto is op deze manier niet eenvoudig weg te rijden. Kosten van een bearlock zitten op € 698,-.

4. Een alarmsysteem

De auto wordt voorzien van een SCM goedgekeurd alarm deze moet, om dit type diefstal te voorkomen, werken met een aparte afstandsbediening. Wanneer deze afstandsbediening niet wordt bediend, gaat het alarm af en is de auto ook niet te starten.

Wilt u weten wat het kost om een van deze zaken op uw auto te installeren? Neem dan contact met ons op.

Lees meer

Wat heb ik nodig om te solliciteren?

test

Lees meer

Hoe gaat het eerste gesprek?

  • We nemen uitgebreid de tijd om kennis te maken
  • Rondleiding door ons bedrijf
  • Sfeer proeven bij je toekomstige collega’s
  • Kijkje nemen op je toekomstige werkplek
  • Beantwoorden van al je vragen
Lees meer

Hoe verloopt de rest van het proces?

test

Lees meer