Toyota T-Mate: nog meer actieve veiligheid voor alle modellen

Update: 24 juni, 2024

Waar Toyota’s veiligheids- en rijhulpsystemen eerst nog Toyota Safety Sense heette, is dat nu de overkoepelende naam Toyota T-Mate geworden. De vernieuwing? Toyota wilde op een persoonlijkere en toegankelijkere manier de bestuurder ondersteunen. Dat lukt met Toyota T-Mate.

Veiligheid bij Toyota

Veiligheid is heel belangrijk voor Toyota. Het merk streeft naar de hoogste veiligheidsstandaard in zijn voertuigen. Toyota T-Mate is daarin een nieuwe stap waarin de eerdere Toyota Safety Sense wordt gecombineerd met andere actieve rij- en parkeerhulpsystemen. Zo wordt het rijden niet alleen makkelijker en veiliger, maar wordt er ook nog meer bescherming geboden aan de inzittenden en de andere weggebruikers.

Innovaties en verbeteringen

Sinds Toyota T-Mate de nieuwe overkoepelende naam is voor alle veiligheids- en rijhulpsystemen, zijn er ook meerdere mooie innovaties en verbeteringen doorgevoerd. Een aantal voorbeelden:

  • Het botspreventiesysteem (Pre-Collision System) biedt nu voor het eerst de mogelijkheid om de acceleratie te onderdrukken (Acceleration Suppression) bij lage snelheid;
  • Pre-Collision System biedt nu ook verkeershulp bij het inschuiven op kruispunten (Intersection Cut-In Traffic Assist);
  • en een verbeterde detectie van tegemoetkomend verkeer (Oncoming Traffic Detection).
  • Ook biedt het hulp bij het draaien op kruispunten (Intersection Turn Assist);
  • Tegemoetkomend verkeer wordt nu beter herkend en de technologie om te waarschuwen als bij links- of rechtsaf slaan de verkeerde rijbaan opgereden wordt, is verbeterd;
  • Er zijn ook nieuwe functies als een noodstopsysteem (Emergency Driving Stop System) en Over The Air-updates (OTA) die de functies up-to-date houden en nieuwe functies toevoegen gedurende de levensduur van het model.

Het verschilt per model en/of klasse wat de samenstelling van het Toyota T-Mate-pakket wordt na aankoop van de auto. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.