Yaris Cross

Toyota presenteert de nieuwe Yaris Cross, een compacte 5-deurs SUV in het B-segment. De Toyota Yaris Cross is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en combineert een onderscheidend design met rijplezier, meer bodemvrijheid en Toyota’s nieuwste generatie hybride technologie. Hierdoor is de compacte SUV ideaal voor stedelijke gebieden en comfortabel op de snelweg. 

Tijdens de ontwikkeling van de Yaris Cross heeft Toyota goed gelet op de eisen die Europese consumenten aan een compacte SUV stellen. Het resultaat is een auto die oogt en rijdt als een volwaardige, echte SUV. De Toyota Yaris Cross is breed, maar compact, staat op grote wielen en heeft een hoge zit. Een krachtige verschijning met goed zicht rondom.

De Yaris Cross is nu te zien in onze showrooms en te proberen met een testrit.

Meer informatie en prijzen

 

DE STOERE YARIS CROSS DYNAMIC Nu binnen 3 maanden rijden & 750,-modelvoordeel

Bekijk actie

De Toyota Yaris Cross Dynamic uitvoering rijdt u al binnen 3 maanden. Ook als u kiest voor Private Lease.

t/m 31-01-2023

Eigenschappen

Toyota is toonaangevend in hybride technologie

Toyota is wereldwijd toonaangevend als het gaat om hybride technologie. Al in 1997 presenteert Toyota zijn eerste Full Hybrid productiemodel, de Prius, inmiddels een heus hybride icoon. In 2012 is Toyota de eerste fabrikant met een hybride auto in het B-segment, de Yaris Hybrid. Sindsdien heeft Toyota in Europa meer dan 500.000 exemplaren van de Yaris Hybrid verkocht. In de Yaris Cross past Toyota de nieuwste, vierde generatie hybride technologie toe. Hiermee heeft de Yaris Cross een zeer gunstig brandstofverbruik in combinatie met een hoog prestatieniveau. 

Volledig nieuwe 4e generatie hybride aandrijflijn

De Yaris Cross maakt – net als de nieuwe Yaris – gebruik van Toyota’s volledig nieuwe 1,5-liter Hybrid-aandrijflijn met 85 kW/116 pk. De motor in dit systeem is een driecilinder Atkinson-benzinemotor, die met precisie is ontworpen om wrijving en mechanische verliezen te verminderen en de verbrandingssnelheid te optimaliseren. Het resultaat is een hoog koppel bij lage toerentallen en een uitstekende brandstofefficiëntie. De thermische efficiëntie van de motor bedraagt 40%, wat hoger is dan bij vergelijkbare dieselmotoren en zorgt voor een sterke brandstofbesparing en een lage CO2-uitstoot. Dit laatste is gunstig voor de Nederlandse markt, aangezien de CO2-uitstoot de hoogte van de aanschafbelasting (BPM) bepaalt.

Er is speciale aandacht besteed aan de vermogensafgifte, waardoor het systeem zeer responsief is voor de aandrijving. Wat de emissie-efficiëntie betreft, de CO2-uitstoot zal minder dan 90 g/km* bedragen (voorlopig cijfer). 

TNGA-platform garandeert veel rijplezier 

De Toyota Yaris Cross staat op het nieuwe modulaire voertuigplatform Toyota New Global Architecture (TNGA). Ook de Toyota C-HR, Toyota Corolla en Toyota RAV4 profiteren van dit platform. Belangrijke voordelen is dat het zeer stijf is en een laag zwaartepunt heeft. Autoliefhebbers weten wat dit betekent: een direct stuurgedrag en een wendbaar karakter. Kortom: veel rijplezier. De Yaris Cross staat net als de nieuwe Yaris op het GA-B-platform: een variant van het TNGA-platform speciaal voor modellen in het B-segment. 

‘Big-small’

De opzet ‘big-small’ – waarbij Toyota een zeer ruim interieur met zeer compacte buitenmaten realiseert – is niet alleen op de nieuwe Yaris, maar ook op de Yaris Cross van toepassing. Het design heeft daarnaast typische SUV-kenmerken zoals een hoge carrosserie en grote wielen.

Afmetingen

De wielbasis van de Yaris Cross meet 2.560 mm en is daarmee gelijk aan die van de Yaris. Ten opzichte van de Yaris is de Yaris Cross wel 240 mm langer dankzij een 60 mm langere overhang vóór en 180 mm langere overhang achter. Daarnaast heeft de Yaris Cross in vergelijking met de Yaris een hogere bodemvrijheid (+30 mm) en is de auto 90 mm hoger en 20 mm breder. Het resultaat is nog meer interieurruimte.

Koploper in veiligheid

Net als de pas onthulde nieuwe Toyota Yaris en huidige Toyota Corolla behoort de Toyota Yaris Cross tot de veiligste auto’s in zijn klasse. Dit is onder meer te danken aan Toyota Safety Sense 2, een uitgebreid veiligheidspakket met actieve veiligheidssystemen die veelal standaard zijn, iets waarmee Toyota voorloopt op de markt. De geavanceerde veiligheidssystemen assisteren de bestuurder en helpen eventuele aanrijdingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan drastisch te beperken. 

Met de komst van de Yaris Cross biedt Toyota voortaan SUV-modellen aan in het B-, C- (Toyota C-HR) en D-segment (Toyota RAV4). 

De Yaris Cross is in de zomer van 2021 beschikbaar. 

*Correlated NEDC. Voorlopig cijfer onder voorbehoud van definitieve homologatie.

 

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Yaris Cross