Yaris Cross

De nieuwe Yaris Cross is met zijn krachtige uitstraling, compacte afmetingen en geavanceerde hybride technologie de ideale SUV voor in de stad én daarbuiten. Deze robuuste 5-deurs SUV in het B-segment combineert een onderscheidend design met oneindig duurzaam rijplezier en -comfort. 

Kom de Yaris Cross nu bekijken in onze showrooms of boek meteen een proefrit.

Meer informatie en prijzen

 

Eigenschappen

De Toyota Yaris Cross in het kort

 • Robuust maar verfijnd design
 • Vlot rijden in de stad en op de snelweg
 • Geavanceerde zelfopladende hybride aandrijflijn
 • Hoge zit en grote bodemvrijheid, dus u heeft goed zicht op de weg
 • Waakt over uw veiligheid met de geavanceerde Toyota Safety Sense 2
 • Met Toyota Smart Connect zijn geavanceerde multimedia altijd binnen handbereik
 • Verkrijgbaar in 7 uitvoeringen, van comfortabel tot actief

Ervaar de nieuwe Yaris Cross

In de Yaris Cross ervaart u de wereld vanuit een nieuw perspectief. Deels door de hoge zitpositie, waardoor u altijd overzicht heeft, en deels door het tot in de puntjes uitgedachte design, dat u ongeëvenaard rijplezier en -comfort geeft. Plan dus vandaag nog een proefrit en ervaar deze fijne stads-SUV zelf. Wilt u liever eerst meer informatie? Onze medewerkers staan voor u klaar.  

Vierde generatie hybride technologie

Toyota is wereldwijd toonaangevend in de hybride technologie. Het eerste full hybrid model, de Prius uit 1997, werd een heus hybride icoon. Inmiddels past Toyota in de Yaris Cross de nieuwste, vierde generatie hybride technologie toe. U geniet daarmee van een hoge prestatie in combinatie met een zeer gunstig brandstofverbruik. 

De Yaris Cross maakt, net als de nieuwe Yaris, gebruik van Toyota’s nieuwe 1,5 liter zelfopladende hybride aandrijflijn met een vermogen van 85 kW of 116 pk. Hiermee kunt u overal moeiteloos uit de voeten: van druk stadsverkeer tot een lange rit op de snelweg. U schakelt gemakkelijk tussen de benzine- en elektromotor en rijdt tot 50% van de tijd elektrisch. Omdat de motor erop ontworpen is om mechanische verliezen te verminderen en de verbrandingssnelheid te optimaliseren, bespaart u brandstof én stoot u minder CO2 uit. Vlot en duurzaam rijden is de standaard.

Robuust en vooruitstrevend design

De nieuwe Yaris Cross is een auto die opvalt. Met zijn robuuste wielkasten, brede look en imposante velgen heeft hij een zelfverzekerde uitstraling. Aan ieder detail is gedacht. Zo werd de hoge carrosserie ontworpen in diamantvorm en werd extra nadruk gelegd op de wielkasten, met als resultaat een stoere SUV-look. De Yaris Cross staat op het nieuwe modulaire voertuigplatform Toyota New Global Architecture (TNGA), dat ervoor zorgt dat de auto een laag zwaartepunt heeft. Autoliefhebbers weten wat dit betekent: een ontzettend wendbaar karakter en veel rijplezier.

Door zijn afmetingen is de Yaris Cross compact genoeg om met gemak door smalle straatjes te rijden. Met de ‘big-small’-opzet combineert Toyota verrassend compacte buitenmaten met een zeer ruim interieur. Doet u een proefrit, dan zal u meteen opvallen hoe ruimtelijk dit model is. En u kunt naar eigen inzicht meer ruimte creëren door middel van de voor dit segment unieke 40:20:40 neerklapbare achterbank. Hiermee vergroot u de toch al royale laadruimte van de Yaris Cross, zodat u genoeg ruimte heeft voor alles wat écht mee moet.

De Yaris Cross: voorloper in veiligheid

De Yaris Cross behoort tot de veiligste auto’s in zijn klasse. Dat is te danken aan de Toyota Safety Sense 2, een uitgebreid pakket van actieve veiligheidssystemen die veelal standaard zijn. Hiermee loopt Toyota flink voor op de markt.

De nieuwe Yaris Cross is uitgerust met deze veiligheidssystemen:

 • Het geavanceerde Pre-Collision System, dat u beschermt tegen aanrijdingen. Is er kans op een aanrijding, dan waarschuwt het systeem u met zichtbare en hoorbare signalen. Het activeert ook de Brake Assist, zodat de auto automatisch remt als u niet of niet snel genoeg reageert. Het systeem herkent niet alleen auto’s, maar ook voetgangers (overdag en ‘s avonds) en fietsers (overdag).
 • De full range Adaptive Cruise Control inclusief Road Sign Assist, die ervoor zorgt dat u een constante snelheid aanhoudt en die u waarschuwt wanneer de geldende maximumsnelheid verandert. 
 • De Lane Trace Assist; dit systeem geeft een korte stuurcorrectie als u onbedoeld van rijbaan verandert.
 • Het vooruitstrevende Automatic High Beam System meet de felheid van de straatverlichting en het licht van ander wegverkeer. Op basis daarvan schakelt het systeem automatisch tussen groot licht en dimlicht, zodat u daar tijdens het rijden niet aan hoeft te denken.
 • De Blind Spot Monitor, die signaleert of er voertuigen in uw dode hoek zitten.
 • De intelligente parkeersensoren houden ander wegverkeer en obstakels voor u in de gaten, zodat u zorgeloos inparkeert en achteruit rijdt.

Altijd connected op weg met Toyota Smart Connect

Geavanceerde multimedia en moderne connectiviteit zijn binnen handbereik in uw nieuwe Yaris Cross. Met de draadloos geïntegreerde Apple CarPlay™ en Android Auto™ maakt u gemakkelijk verbinding met uw smartphone, waarna u in een paar tikjes op het high-res 9” touchscreen uw favoriete playlists afspeelt of even onderweg iemand belt. 

Met de realtime navigatie heeft u altijd de meest actuele route- en verkeersinformatie bij de hand. Zo verloopt elke rit zonder verrassingen. En: het Smart Connect-systeem projecteert belangrijke informatie in het blikveld op uw voorruit, zodat u niet afgeleid wordt tijdens het rijden. Kortom, in de nieuwe Yaris Cross vindt u alle moderne technologie die het leven leuker en simpeler maakt. 

Toyota Yaris Cross garantie

Kiest u een nieuwe Toyota Yaris Cross, dan krijgt u 10 jaar garantie, tot 200.000 kilometer. Dat werkt als volgt: u krijgt in eerste instantie een reguliere garantie van 3 of 5 jaar en daarna wordt deze verlengd tot 10 jaar met een additionele garantie. U leest hier meer over de voorwaarden van de Yaris Cross garantie

Benieuwd naar de nieuwe Yaris Cross?

Ervaar de wereld vanuit een nieuw perspectief en plan een proefrit in deze heerlijke hybride SUV. Of kom naar één van onze showrooms om de nieuwe Yaris Cross in levenden lijve te bekijken.

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de Yaris Cross