Tips voor uw auto met de vorst

Geplaatst op 29 november 2012 in Handige tips
Update: 17 maart, 2016

Spaar uw wisserrubbers!
Bij vorst vriezen uw wisserrubbers vast aan de ruit. Zet uw wissers niet aan terwijl zij nog vastgevroren zitten. Het rubber gaat hiervan snel kapot. Zet uw ruitenwisser dus ook uit voordat u uw auto start. Zet ook een eventuele regensensor uit. Anders gaan tijdens het schoonkrabben van de ruiten ineens uw wissers aan!

Om te voorkomen dat uw wissers vastvriezen kunt u ze omhoog zetten of op bijvoorbeeld een kurk laten rusten, vrij van de ruit.

Krabben? Wees zuinig op uw ruiten!
Als u de ruit schoonkrabt, doe dit dan met een goede krabber. Wanneer er scherpe stukjes aan de ijskrabber zitten, maak je hiermee krassen op de ruiten. Deze zij er niet meer uit te halen.

Wegrijden? Alleen met goed zicht...
Zorg dat u met goed zicht vertrekt, lees ook de tip: wat te doen bij beslagen ruiten.

Zorg voor voldoende ruitensproeier anti-vries
Bij vorst mag uw ruitensproeier vloeistof natuurlijk niet bevriezen. Gebruik daarvoor ruitensproeier anti-vries. Hiermee kunt u de ruit ook vrij maken van pekelresten vanaf het wegdek. Bij strenge vorst is het mogelijk dat de uitstroomopeningen nog steeds bevriezen. Dit komt omdat deze kouder worden door de rijwind en maar een heel klein beetje anti-vries in zich hebben.

Deurrubbers, houd ze soepel!
Met de vorst kunnen ook uw deuren vastvriezen. Zorg ervoor dat u bij het autowassen tijdens vorst goed de sponningen van de deuren droogmaakt, en dan vooral de rubbers. Verder kunt u het beste de rubbers invetten, hiervoor zijn speciale sticks beschikbaar. Zie hier.