AYGO X

De Toyota Aygo X zet de toon met een gedurfd en onderscheidend design. De tweekleurige (bi-tone) carrosserie versterkt dat en straalt originaliteit en speelsheid uit. Opvallende LED-koplampen verlichten de weg, terwijl het ontwerp van de achterlichten de kenmerkende iconische vorm van de Aygo onderstrepen. Imposante 18-inch lichtmetalen velgen onder oversized spatborden geven de Aygo X een bredere uitstraling, zodat je overal een stoere en zelfverzekerde indruk maakt.

Eigenschappen

Rijden
Innovaties waarmee je de stad kunt bestormen. De Toyota Aygo X reageert zeer alert en is eenvoudig te besturen, de ultieme auto voor de stad en daarbuiten. Met de hogere zitpositie overzie je alles en krijg je een zelfverzekerd gevoel. Met een lengte van slechts 3,7 meter en een draaicirkel die in zijn klasse ongeëvenaard is, is de Aygo X compact, wendbaar en gemakkelijk te parkeren – zelfs in drukke smalle straten. De snel reagerende automatische S-CVT-transmissie past zich moeiteloos aan op jouw rijstijl en het soepele schakelen maakt rijden in de stad gemakkelijk en plezierig.

Verrassende ruimte
Compact vanbuiten, maar ruim vanbinnen. De Aygo X zit vol verrassingen. Met wel 231 liter biedt de Aygo X de meeste bagageruimte in zijn klasse. Die is bovendien flexibel genoeg voor iedere lifestyle. Geniet van het slimme design voor gemakkelijk in- en uitladen en ook bergruimte voor kleine spullen in het interieur. De Aygo X heeft de ruimte voor het dagelijkse leven in de stad en daarbuiten.

Zelfvertrouwen in elke bocht
Rij gefocust en veilig door de stad. De Aygo X is uitgerust met talloze verbeterde veiligheidsvoorzieningen die je overal op de weg zelfvertrouwen bieden. T-Mate combineert Toyota Safety Sense* met andere actieve rij- en parkeerassistentietechnologieën die je continu assisteren. Op de snelweg, in de stad en bij het parkeren – je bent altijd in veilige handen in de Aygo X (*standaard voor elke uitvoering).


De nieuwe Aygo X (Aygo Cross) is ontworpen door ons Europese designcenter nabij de Franse badplaats Nice. De prachtige Mediterrane omgeving haalt het beste uit onze designers naar boven, want kijk eens naar zijn brutale design!

Val je graag op? Dan is de Aygo X met zijn spannende crossover-design wel wat voor jou. Daarbij is de Aygo X ideaal voor in de stad. Hij is compact en doordat-ie wat hoger op zijn wielen staat, heeft hij geen enkele moeite met een drempeltje hier en daar. En je hebt beter overzicht door de hogere zit dan de Aygo (+55 mm).

Stoere attitude in A-segment
Zijn opvallende bi-tone kleuren en sportieve daklijn zorgen ervoor dat je achter het stuur alle aandacht trekt. Hij is breder (+125 mm), hoger (+50 mm) en langer (+235 mm) dan zijn voorganger Aygo. De hightech koplampen lopen door in de motorkap en vormen op die manier als het ware een vleugel. De Aygo X heeft een stoere attitude, klaar voor het avontuur met meer ruimte. Om extra te genieten is er ook een opvouwbare canvas cabriodak mogelijk. Echt, the sky is the limit!

Geboren in Europa
We zeiden het al: de Aygo X is geboren in Europa, vlak bij Nice om precies te zijn. Hier bevindt zich ons Europese designcenter ED2. De designers hier hebben de Aygo X ontworpen met een belangrijke doelgroep voor ogen: de jonge stadsbewoners van Europa. Jonge automobilisten die zich willen onderscheiden, ook met hun auto. Ze willen een auto waarmee ze hun persoonlijkheid kunnen uiten terwijl ze plezier hebben achter het stuur. De nieuwe Toyota Aygo X is die auto. De nieuwe Toyota Aygo X is op-en-top Europees, want hij wordt ook in Europa – in Tsjechië – geproduceerd.

Pittig en wendbaar
De Toyota Aygo X wordt aangedreven door de meermaals onderscheiden 1,0-liter driecilinder benzinemotor. Pittig en zuinig tegelijk. Het brandstofverbruik zit naar verwachting op slechts 4,7 l/100 km met een CO2-emissie van 107 g/km (WLTP). De gretige motor is genieten in het drukke verkeer. Genieten zul je ook van zijn wendbaarheid. De draaicirkel is een van de kleinste in zijn segment! Over schakelen hoef je je niet druk te maken. De nieuwe S-CVT-automaat regelt dat piekfijn voor je.

Contact met de wereld om je heen
Via Toyota Smart Connect met een 9-inch touchscreen en de MyT smartphone-app kun je altijd verbonden zijn met je Aygo X. Je kunt hiermee een rijstijlanalyse bekijken, de brandstofvoorraad en zien waar de auto zich bevindt. In de luxere uitvoeringen biedt het nieuwste multimediasysteem van Toyota ook cloud-based navigatie met live verkeersinformatie. Toyota Smart Connect biedt ook draadloze connectiviteit van de smartphone met Apple CarPlay en Android Auto. Speel je playlist af via het samen met JBL ontwikkelde audiosysteem met vier speakers en een subwoofer en je dag kan niet meer stuk.


Koploper in veiligheid
De Toyota Aygo X behoort tot de rijkst uitgeruste modellen in het A-segment, ook als het gaat om veiligheid. De omvangrijke veiligheidsuitrusting van Toyota Safety Sense is standaard, met een combinatie van een monoculaire camerasensor en millimetergolfradar. Ze voorzien Pre-Collision System (PCS) met voertuigdetectie van informatie, evenals Pedestrian detection (voetgangersdetectie overdag en bij duisternis), Cyclist Detection (fietsersdetectie) overdag, Collision Mitigation Support, Intelligent Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist en Emergency Steering Assist.

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.