Van Gent opnieuw officieel Erkend Duurzaam

Update: 17 maart, 2016

Van Gent heeft het certificaat al geruime tijd in handen, al sinds het eerste uur. Maar eens in de twee jaar wordt het bedrijf opnieuw ge-audit welke vooruitgang er geboekt is op het gebied van duurzaamheid.

“Erkend Duurzaam betekent concreet dat je maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in je bedrijfsvoering hebt verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.” Aldus Jan Ditewig, after sales manager bij Van Gent.

Ook als werkgever zijn de zaken op orde bij Van Gent. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Van Gent zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van vele projecten.

Het is leuk dat ons merk Toyota wereldwijd leading is op het gebied van duurzaamheid. Dat wij als dealer hier ook onze inbreng in hebben vinden we mooi” voegt Gilbert van Gent toe.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).