Van Gent neemt Toyota Toonen over

Geplaatst op 01 december 2023

Per 1 januari a.s. heeft Van Gent het voornemen de Toyota dealeractiviteiten over te nemen van Toonen. De circa 30 medewerkers blijven in dienst op de vertrouwde locaties in Hilversum en Naarden.

Hans Toonen: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat wij niet op lange termijn als zelfstandig contractpartner duurzaam kunnen blijven opereren. Daarom ben ik, in overleg met Toyota Nederland, op zoek gegaan naar een overnamekandidaat die goed past bij het DNA van ons familiebedrijf. Ik ben blij te kunnen melden dat we met Van Gent deze kandidaat hebben gevonden.

Diderik van Gent: “We zijn blij met het vertrouwen dat Hans in ons heeft om zijn mooie bedrijf voort te mogen zetten. We kijken met respect naar de goede reputatie die het bedrijf Toonen gedurende lange tijd heeft neergezet. Er zijn veel overeenkomsten in de manier van ondernemen tussen de beide familiebedrijven. We zien er dan ook naar uit om op deze basis verder te bouwen aan een mooie toekomst met ons merk Toyota.”

Vanaf 1 januari zal Hans Toonen op de achtergrond een adviserende rol blijven spelen. Hij besluit “Ik wil onze klanten ontzettend bedanken voor het vertrouwen wat zij in mij en ons familiebedrijf hebben gesteld. Zij ontvangen hierover een persoonlijke brief. Ik wens hen nog vele mooie jaren toe als tevreden Toyotarijder bij onze trouwe medewerkers én de familie Van Gent!”
 
Van Gent, opgericht in 1970, is Toyota dealer met vestigingen in Amersfoort, Ede en Veenendaal. Daarnaast heeft Van Gent een schadeherstelbedrijf en een universele leasemaatschappij: Van Gent Lease. Bij Van Gent zijn op dit moment circa 170 medewerkers werkzaam.