Landcruiser met 1.000.000 kilometer, and still going strong...

Geplaatst op 22 juni 2020 in Van Gent nieuws , Toyota/Modelnieuws

In het najaar van 2019 krijgen wij een e-mail binnen van Jan Booi. Hij is eigenaar van Booi transport en rijdt met een Land Cruiser 70 uit 2000, en die staat bijna op 1.000.000 kilometers. Of we hier misschien aandacht aan willen besteden? Maar natuurlijk, hoewel het niet de eerste keer is dat we deze astronomische stand meemaken, het blijft natuurlijk bijzonder… Een interview:

Nieuw geleverd

In 2000 is de Land Cruiser nieuw geleverd door Wim van Gent aan het transportbedrijf in Nijkerk. De auto kreeg 1 taak: rijden met grote aanhangers. “Dat heeft hij nu ook 20 jaar gedaan, dag in dag uit” zegt Jan nu.

Waarom de keuze voor een Land Cruiser?

Mijn vrouw en ik zijn de tweede eigenaar. Bij 295.000 km nam ik hem over als ‘part of the deal’ bij het transportbedrijf dat ik kocht. Het is voor het werk belangrijk om zware lasten te kunnen trekken. Deze mag 3.500 kg trekken en daarnaast speelde destijds de onverwoestbare reputatie natuurlijk ook een doorslaggevende rol. Als transporteur ben je afhankelijk van je vervoer, stilstand kost geld. Nou die reputatie heeft hij meer dan waar gemaakt.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Wat voor werk doe je er precies mee?

Wij zijn een transporteur en we vervoeren vrijwel alles. De auto wordt voor ritten ingezet die met een truck gewoon te kostbaar worden. Vaak zit er een 10 meter lange aanhanger achter. We hebben bijvoorbeeld veel sandwichpanelen vervoerd voor carrosseriebouwers. Maar nog veel meer, je kan het zo gek niet bedenken. De meeste ritten zijn in Nederland en Belgie. Maar ook wel eens verder, het gekste was een rit naar Spanje. Hij laat een paar foto's zien welke zijn bijgevoegd helemaal onderaan dit artikel.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Heb je veel kosten moeten maken om de 1 miljoen te halen?

Dat is nu juist het mooie: nee. Totdat ik hem overnam was er niets bijzonders mee gebeurd. Bij 650.000 km is de koppelingsplaat vervangen en wat later de pakking van de waterpomp. Verder helemaal niets! Daarbij verbruikt hij tot de dag van vandaag geen druppel olie, ongekend! Ja daar word ik echt enthousiast van.

Wat is je plan met deze auto?

Doorrijden. Je raakt toch gehecht aan zo’n trouw werkpaard. Mijn kinderen ook, die zijn er praktisch mee opgegroeid en willen hem graag overnemen als hij ‘met pensioen’ mag. Maar voorlopig mag hij nog even doorwerken, op naar de 2.000.000!

Booi Transport bedient een uiteenlopend klantenbestand en neemt het gehele logistieke proces uit handen, naar de specifieke wensen van de klant. Alle kennis en faciliteiten zijn in huis om uw logistiek uit handen te nemen; precies zoals ú dat wenst.

Rietdekkerslaan 10
3781 WD Voorthuizen
www.booitransport.nl