Gebr. van Gent opnieuw winnaar Ichiban Award

Geplaatst op 21 mei 2012 in Van Gent nieuws
Update: 17 maart, 2016

 

Voor de vierde keer op rij wint Toyota dealer Gebr. van Gent Autobedrijf B.V. Veenendaal de felbegeerde ‘Toyota Ichiban European Satisfaction Award’. Dit is een prestigieuze onderscheiding die Toyota Motor Europe elk jaar uitreikt aan Toyota dealers in Europa die excelleren op het gebied van klanttevredenheid.

Gebr. van Gent Autobedrijf B.V. Veenendaal nam onlangs in een feestelijke setting de Ichiban Award 2011 in ontvangst uit handen van Didier Leroy, President & CEO van Toyota Motor Europe. De uitreiking vond plaats in het National Assembly Building in Budapest. Gebr. Van Gent Autobedrijf B.V. Veenendaal werd geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties met betrekking tot klanttevredenheid, zowel op sales als op after sales gebied.

Continu gemeten

Toyota Motor Europe beoordeelde dit keer 2.600 Europese Toyota dealers in het kader van de Ichiban Award. Hun prestaties op klanttevredenheid werden continu gemeten, een vast onderdeel binnen de bedrijfsvoering van Toyota Motor Europe. In totaal ontvingen 42 Europese Toyota dealers de ‘Toyota Ichiban European Satisfaction Award 2011’. Dit relatief bescheiden aantal geeft wel aan hoe bijzonder het is om de Ichiban Award in ontvangst te mogen nemen.

‘Ichiban’ is een Japans woord. Het is ontleend aan ‘Okyakusama Ichiban’ wat vertaald kan worden als ‘de klant staat voorop’. ‘Ichiban’ zelf betekent ‘eerste’ of ‘nummer 1’.