Consumentenbond: Toyota Yaris Hybrid is de allerbeste

Update: 17 maart, 2016

De Consumentenbond steekt de loftrompet over het lage verbruik van de Toyota Yaris Hybrid, het ruimteaanbod in de auto en het feit dat elke hybride Yaris standaard is voorzien van een automatische transmissie. Bovendien, zo concludeert de Consumentenbond ten slotte, is de Yaris ook in het mankementenonderzoek onverslaanbaar. 

Toyota Yaris: betaalbare betrouwbaarheid 
Het segment van de Yaris is felbevochten, maar Toyota’s troef in dit B-segment is jaar-in jaar-uit een verkoopsucces. Dat komt mede door de hoge betrouwbaarheid van de Yaris, de lage bezitterskosten (denk aan zaken als brandstof, slijtage en regulier onderhoud), de scherpe vanafprijs en de beperkte afschrijving.

Yaris: helemaal vernieuwd
De Toyota Yaris werd deze zomer helemaal vernieuwd. Toyota gaf de Yaris zowel technisch (motoren en versnellingsbakken) als dynamisch (onderstel, stuurinrichting) een extreme make-over. Bovendien werd het ontwerp radicaal onder handen genomen. Niet alleen aan de buitenzijde kreeg de Yaris een verjongingskuur, ook het interieur onderging een volledige metamorfose.       

Verrassend volwassen auto
Toyota ontwierp een nieuw dashboard met volop zachte materialen, herschikte de lay-out van de soft touch deurpanelen en de stoelen kregen nieuwe, hoogwaardige stoffen. Ook de isolatie werd ter hand genomen. Als gevolg hiervan is de Toyota Yaris een verrassend stille en volwassen rijdende auto – en nog eens ongekend spaarzaam ook, zeker wanneer voor de hybride uitvoering wordt gekozen.

Klein vanbuiten, groot vanbinnen
Het feit dat de Yaris qua buitenmaten tot de meest compacte auto’s in zijn klasse hoort, terwijl ‘ie vanbinnen met afstand een van de ruimste modellen op de markt is, zorgt voor een vaste schare fans. Jonge ouders kiezen voor de Yaris omdat er op de achterbank royaal ruimte is voor kinderzitjes én de flinke kofferbak met gemak kampeerbedjes, de buggy en aanverwante kinderzaken slikt. Leaserijders prijzen zijn stilte en weggedrag en vanwege zijn overzichtelijkheid laat de Yaris zich gemakkelijk door druk verkeer sturen.