Terugblik Finaleweken!

Geplaatst op 19 juni 2024

In april klonk weer het startschot van de Van Gent Finaleweken. Tijdens de finaleweken volgen wij, 10 weken lang, samen met de sportredacties van Ede Stad, De Rijnpost en De Stad Amersfoort alle sportontknopingen op de voet. Alle vormen van sport, van jong tot oud en op alle niveaus krijgen hierbij de aandacht die zij verdienen. De wedstrijdverslagen, video’s en leuke nieuwsitems worden gepubliceerd in de lokale kranten, websites en social media van de krant. 

Maatschappelijk betrokken

Bij Van Gent vinden wij het belangrijk dat iedereen op elk niveau kan sporten en deel kan nemen aan het verenigingsleven. Fysiek en sociaal in beweging zijn is namelijk belangrijk voor elk mens. Met de finaleweken bereiken wij een heel groot publiek en daarmee inspireren en motiveren wij heel veel mensen in de regio om te sporten en gezond te leven. Om deze reden zijn wij al sinds 2010 trotse naamgever van De Finaleweken.

Spannende slotfase

De laatste speelrondes staan bekent om de spannende slotfase. En ook dit jaar hebben de sportjournalisten zich weer in het zweet gewerkt. Zo waren ze in Amersfoort, Veenendaal en Ede. Maar ook in Rotterdam, Lienden, Zoetermeer, Zaandam, Leidschendam, Driebergen, Arnhem en Zeist om verslag te doen van de wedstrijden. Er zijn ruim 20 video's gemaakt en maakten we in 10 weken zo'n 150 krantenpagina's over de finaleweken. Gelukkig beschikt elke krant over een herkenbare Toyota ‘Finaleweken’ Aygo X die hen veilig op elk sportcomplex brengt!

Jouw team in een nieuw jasje

Naast kans op de titel maakten sportteams dit jaar ook kans op mooie prijzen. Met de actie ‘Jouw team in een nieuw jasje’ vroegen wij sportteams uit de regio zich aan te melden wanneer zij nieuwe trainingspakken, tenues, tassen of jassen nodig hebben. De actie nam al snel een vlucht en vele aanmeldingen kwamen binnen. 

Winnaars

Na afloop van de finaleweken gingen wij op pad om 6 teams te verrassen. De gelukkige winnaars zijn geworden: Kofbalvereniging Arena - Team E uit Rhenen, Argos Jazz 9-11 uit Veenendaal; Fortissimo -JO13-2 en MHC Ede - Jong Dames 2 uit Ede. En in Amersfoort viel VV Hoogland - JO10-2 en T.V. 't Stort - Dames 1 in de prijzen.