Terugblik Finaleweken!

Geplaatst op 21 juni 2023
Update: 14 juli, 2023

In april klonk weer het startschot van de Van Gent Finaleweken. Tijdens de finaleweken volgen wij, 10 weken lang, samen met de sportredacties van Ede Stad, De Rijnpost en De Stad Amersfoort alle sportontknopingen op de voet. Alle vormen van sport, van jong tot oud en op alle niveaus krijgen hierbij de aandacht die zij verdienen. De wedstrijdverslagen, video’s en leuke nieuwsitems worden gepubliceerd in de lokale kranten, websites en social media van de krant. 

Maatschappelijk betrokken

Bij Van Gent vinden wij het belangrijk dat iedereen op elk niveau kan sporten en deel kan nemen aan het verenigingsleven. Fysiek en sociaal in beweging zijn is namelijk belangrijk voor elk mens. Met de finaleweken bereiken wij een heel groot publiek en daarmee inspireren en motiveren wij heel veel mensen in de regio om te sporten en gezond te leven. Om deze reden zijn wij al sinds 2010 trotse naamgever van De Finaleweken.

Spannende slotfase

Zaterdag 3 juni was de drukste dag voor de sportjournalisten. Met 8 beslissende promotie- en degradatiewedstrijden was het zweten voor zowel de sportjournalisten als de sporters. Gelukkig beschikt elke krant over een herkenbare Toyota ‘Finaleweken’ CH-R die hen veilig op elk sportcomplex brengt!

Jouw team in een nieuw jasje

Naast kans op de titel maakten sportteams dit jaar ook kans op mooie prijzen. Met de actie ‘Jouw team in een nieuw jasje’ vroegen wij sportteams uit de regio zich aan te melden wanneer zij nieuwe trainingspakken, tenues, tassen of jassen nodig hebben. De actie nam al snel een vlucht en vele aanmeldingen kwamen binnen. Zoals het echte sportteams betaamt gingen zij ook op social media de strijd met elkaar en plaatsten zij mooie team- en actiefoto’s met de #vangentfinaleweken. Er was zelfs een team dat in de slotminuten van de finaleweken met een sterke motivatie een prijs wist te pakken.

Winnaars

Na afloop van de finaleweken gingen wij op pad om 6 teams te verrassen. De gelukkige winnaars zijn geworden: GVVV-JO 12-1 en VCV Dames 2 uit Veenendaal; Polar Bears Dames 2 en BCE’78 Jongens onder 14 uit Ede en BSC Quick Dames 2 en de Jongens onder 8-2 van ASC Nieuwland uit Amersfoort. Zij zullen de competitie starten in een nieuw jasje.