PROACE Electric

Volledig emissievrij rijden zonder concessies – de Toyota PROACE Electric is het antwoord op de vraag naar emissieloze stadslogistiek. Met de hoge laadvermogens, trekvermogens én een relatief groot rijbereik, levert Toyota met de elektrische PROACE nieuwe oplossingen die niet eerder voorhanden waren. Ontdek alle mogelijkheden van deze duurzame, veelzijdige bedrijfswagen en plan uw gratis proefrit.

Julian, onze verkoopadvisuer neemt u graag mee in de PROACE Electric.

 

Bekijk ook:

Eigenschappen

De Toyota PROACE Electric in het kort:

 • Bestelauto van het jaar 2022
 • Actieradius tot 330 kilometer (WLTP)
 • 1.000 kilogram trekgewicht
 • Hoogste laadvermogen in zijn klasse (tot 1.275 kilogram)
 • 15 jaar of 1.000.000 km garantie op de batterij
 • In 30 minuten 80% opgeladen

Toyota Oplaadservice bij uw PROACE Electric

De Toyota Oplaadservice is een allesomvattende oplossing rondom het opladen van elektrische voertuigen, zo ook de elektrische Toyota PROACE. Thuis, op bedrijfslocaties of onderweg: overal zijn laadpunten beschikbaar, geïnstalleerd en onderhouden door Toyota. Via het 7-inch navigatiescherm in de wagen of via de app op uw telefoon heeft u het dichtstbijzijnde laadpunt zo gevonden, inclusief informatie over de beschikbaarheid en kosten. Ook het verrekenen van zakelijk geladen stroom door medewerkers is hierbij inbegrepen.

Toyota Oplaadservice wordt in Nederland uitgevoerd door Vattenfall InCharge.

De elektrische PROACE: bestelauto van het jaar 2022

De elektrische Toyota PROACE is beschikbaar in verschillende modelvarianten: Compact (4,6 m3), Worker (5,3 m3) en Long Worker (6,1 tot 6,6 m3). Ook zijn er versies met dubbele cabine, geschikt voor zes inzittenden en met een laadvolume van 4 m3.

Zo is er voor iedere ondernemer en organisatie wel een geschikte PROACE Electric. De PROACE Electric Truck is met zijn open laadbak of kipper bijvoorbeeld ideaal voor gemeentes, groenvoorziening en aannemers. Een truck met maatwerkopbouw met een laadvolume tot 10,5 m3 is op zijn beurt weer interessant voor onder meer thuisbezorgservices. Niet voor niets is de PROACE Electric – als eerste volledig elektrische wagen – uitgeroepen tot bestelauto van het jaar 2022!

Razendsnel en praktisch opladen

Een openbaar laadpunt, een wallbox, een stopcontact thuis... De oplaadmogelijkheden van de Toyota PROACE Electric zijn divers en praktisch. 

 • Standaard voor de Nederlandse markt is opladen via een regulier stopcontact (10A), met 1 fase tot 32A (7,4 kW) en met 3 fasen tot 16A (11 kW). 
 • Snelladen kan via de CCS2-aansluiting en tot een piekvermogen van 100 kW. Het laadklepje bevindt zich bij het voorspatbord en is hierdoor zeer eenvoudig te bereiken.
 • Het systeem kan bovendien ook zichzelf opladen door onder andere remenergie te regenereren en op te slaan in de batterij.

Een indicator geeft aan of het batterijpakket stand-by staat, wordt opgeladen of vol is. De benodigde Mode 2 (10A) en Mode 3 (32A) laadkabels zijn standaard inbegrepen.

Bij een snellaadpunt (DC) met 100 kW kan de 50 kWh-batterij in ongeveer een half uur voor 80 procent worden opgeladen. Met een oplaadpunt van 75 kW kost dit ongeveer drie kwartier. Maar ook met 3 fasen wisselspanning is het mogelijk om in minder dan 2 uur weer 100 kilometer rijbereik te laden, zonder de hogere kosten van snelladen.

Slim geplaatst batterijpakket van 50 of 75 kWh

Wat betreft het lithium-ion batterijpakket heeft u de keuze uit een capaciteit van 50 kWh of 75 kWh. De volledig elektrische actieradius van de Toyota PROACE Electric bedraagt hierdoor respectievelijk tot 230 en 330 kilometer (WLTP). Het vermogen van de elektromotor is ongeacht keuze 100 kW/136 pk, het maximumkoppel 260 Nm en de topsnelheid 130 km/uur. Het laadvermogen is minimaal 1.000 kilogram, wat bij de 50 kWh-versie verhoogd kan worden tot circa 1.275 kilogram – het hoogste in het segment! Voor beide versies van de Toyota PROACE Electric geldt een trekgewicht van 1.000 kilogram (geremd).

Een bijzonder slimme designkeuze is het feit dat het batterijpakket volledig onder de vloer van de laadruimte is gepositioneerd. Daardoor neemt het batterijpakket geen kostbare laadruimte in beslag. Bovendien verlaagt dit het zwaartepunt van de PROACE, die hierdoor over een uitstekende stabiliteit en aansprekende rijeigenschappen beschikt.

Een goede uitrusting is het halve werk

Als u de Toyota PROACE elektrisch aanschaft, wordt uw rijplezier ook nog eens verhoogd dankzij de technologische uitrusting. Afhankelijk van het model dat u kiest, is uw nieuwe PROACE Electric voorzien van onder andere:

 • Elektrische handrem
 • Airconditioning
 • Climate control
 • Cruise Control
 • Regensensor
 • Parkeersensoren achter
 • Parkeersensoren voor
 • Toyota Pro-Touch multimediasysteem
 • Smart Entry en startknop

Stel uw PROACE Electric samen

Betere luchtkwaliteit, vandaag en morgen

Door zorgen over het klimaat en de luchtkwaliteit verandert de wereld van mobiliteit. Er gelden steeds strengere emissie-eisen, zeker in stedelijke gebieden. Met een compleet gamma aan volledig elektrische PROACE-bedrijfswagens biedt Toyota het antwoord op de vraag naar emissieloze stadslogistiek. De PROACE Electric-serie is volledig emissieloos en draagt daardoor direct bij aan een betere luchtkwaliteit. Binnen én buiten steden, vandaag en morgen.

Volledig elektrische PROACE, volledige zekerheid

Uniek in de bedrijfswagenmarkt is dat u volledige garantie van 5 jaar of 200.000 kilometer (wat er als eerst bereikt is) op de Toyota PROACE Electric krijgt. Voor de batterij is dit zelfs tot 15 jaar met een maximum van 1.000.000 kilometer, wanneer de auto in onderhoud is bij de Toyota-dealer en tot 75% van de oorspronkelijke capaciteit. Onverwacht een lege batterij? Met de Toyota-pechhulp bent u zo weer bij een van de oplaadpunten. Met de PROACE kunt u ook bij volledig elektrisch rijden altijd op uw bedrijfswagen vertrouwen.

Toyota PROACE Electric prijs

De prijzen van de PROACE Electric variëren afhankelijk van model en eventuele toevoegingen of aanvullende services. Benieuwd wat uw nieuwe elektrische Toyota PROACE zal kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze adviseurs helpen u graag aan een duidelijke prijsindicatie. Informeer bij hen ook gerust naar de mogelijkheden van aanvullende services zoals de onderhoudscontracten, het Full Service-contract, de Toyota Bedrijfswagenpolis of Van Gent Operational of Financial Lease.

Tot wel €5.000 subsidie: dankzij de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) is het aanschaffen van een elektrische bedrijfswagen niet alleen duurzaam, maar ook fijn voor uw portemonnee. Er is nog budget beschikbaar, dus doe snel uw aanvraag voor een nog betere prijs voor uw Toyota PROACE Electric.

Gratis proefrit in de PROACE Electric

Ervaar de ontspannen en krachtige rijervaring die de elektrische Toyota PROACE u biedt in levenden lijve bij Van Gent! Maak een afspraak voor een gratis proefrit. Wij verwelkomen u graag in een van onze showrooms in Ede, Veenendaal of Amersfoort.

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.