Mirai

De eerste indruk van de nieuwe Mirai: een wonderschone klimaatactivist. Met water als enige emissie laat Toyota’s waterstofauto zien hoe mooi een duurzame toekomst kan zijn. De Mirai is niet alleen een lust voor het oog, ook z’n ruime en hoogwaardige interieur ademt klasse. En met een actieradius van 650 kilometer bereikt u moeiteloos elke bestemming.

Eigenschappen

Rijden op waterstof betekent emissieloos rijden. Waterstof is de energiedrager. Dit wordt in de auto omgezet in elektriciteit. Rijden op waterstof is dus elektrisch rijden.

Het omzetten van waterstof in elektriciteit gebeurt in de brandstofcel. Het restproduct? Alleen zuiver water. 

Wanneer je de Mirai rijdt, tank je waterstof. Er komen steeds meer waterstoftankstations beschikbaar in Nederland en andere Europese landen. Bekijk hier waar deze te vinden zijn. 

Waterstof gaat onmiskenbaar een rol spelen in de toekomstige energiemix. Toyota gelooft erin dat hiervoor ook een rol is weggelegd voor transport. Dit kan zijn in auto's maar ook zeker voor zwaarder vervoer. Zo rijden er diverse vrachtauto's rond met de brandstofcel uit de Mirai. Zij hebben waterstoftanks aan boord in plaats van zware batterijen en zijn in korte tijd bij te tanken. 

 

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.