Mirai

Een stijlvolle sedan met een sportief silhouet en een grote actieradius; dat is de Toyota Mirai. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen is deze auto niet standaard. De Mirai rijdt op waterstof en wekt hiermee zijn eigen energie op. Met een volle tank kunt u tot 650 kilometer rijden. Een mooie extra is het feit dat de auto tijdens uw ritten de lucht filtert. Op deze pagina leest u alles over deze bijzondere Toyota, maar u kunt natuurlijk ook meteen een vrijblijvende proefrit aanvragen om de auto zelf te ervaren.

Desiree, onze verkoopadviseur neemt u graag mee in de Mirai!

 

 

Eigenschappen

De Mirai in het kort

 • Een vermogen van 182 pk;
 • Een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 9,0 seconden;
 • Een tankcapaciteit van 5,6 kg en tot 650 km aan range;
 • 4 camera’s en 12 parkeersensoren voor zicht op alles rondom de auto;
 • Met een geavanceerd filter filtert u tijdens het rijden de buitenlucht.

Bekijk ook:

Plan een proefrit in de Toyota Mirai

Rijden op waterstof. U moet het eigenlijk gewoon zelf ervaren. Boek vandaag nog een proefrit en laat u verrassen door de mogelijkheden van deze stijlvolle waterstofauto. Wilt u liever eerst nog wat meer weten? Onze medewerkers staan voor u klaar met informatie en advies.

Duurzaam rijden in de Toyota waterstofauto

Bij Toyota is duurzaamheid erg belangrijk en dat komt duidelijk naar voren in deze waterstofauto. De Mirai rijdt volledig op waterstof en wekt daarmee in de brandstofcel zijn eigen elektriciteit op. Deze Toyota is dan ook 100% elektrisch. Na een paar minuten pompen, is de tank gevuld en tijdens de rit stoot deze auto enkel waterdamp uit. Er komen steeds meer waterstoftankstations beschikbaar in Nederland en Europa. Bekijk hier waar deze te vinden zijn.

Maar dat is niet het enige! Toyota wil een nog grotere bijdrage leveren aan een schonere wereld. De auto is dan ook voorzien van een Air Purification systeem. Schadelijke stoffen als zwaveldioxide en stikstofoxide worden hiermee via het koolstoffilter afgebroken tijdens het rijden. Ook verwijdert het filter kleine stofdeeltjes uit de lucht. Via het multimedia touchscreen kunt u precies zien hoeveel u tijdens uw rit bijdraagt aan een schonere lucht. De Mirai zuivert 4.730.400 liter aan lucht per 10.000 gereden kilometers.

Toyota Mirai actieradius

Dat de auto duurzaam is, betekent echter niet dat u ergens op inlevert. De Toyota Mirai actieradius is namelijk erg groot. Met een gevulde tank kunt u zo’n 650 kilometer rijden. U kunt dus zonder zorgen op vakantie of een mooie trip maken!

Toyota Mirai interieur: prachtig en ergonomisch design

Het Toyota Mirai interieur is ruim opgezet en er is veel aandacht besteed aan het ergonomisch ontwerpen van de binnenkant. Het resultaat? Een comfortabele rijpositie met zoveel mogelijk ruimte. Met een dashboard dat bestaat uit een overzichtelijke multimedia touchscreen, heeft u alle bedieningselementen binnen handbereik.

De Toyota Mirai heeft vijf zitplaatsen met veel beenruimte, stoelverwarming en -ventilatie. Passagiers kunnen deze verwarming en ventilatie instellen met het bedieningspaneel in de middenarmsteun. Ook kan de audio in de auto door het geïntegreerde multimediasysteem separaat worden bediend. Met acht kleuren sfeerverlichting is de auto daarnaast naar wens te verlichten. Voor ieder wat wils dus!

Veiligheid staat voorop

De Toyota Mirai is van alle gemakken voorzien. Met meerdere ingebouwde systemen helpt het u zo veilig mogelijk de straat op te gaan. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 • Op de snelweg kunt u vertrouwen op de Intelligent Adaptive Cruise Control. 
 • In druk stadsverkeer let het Pre-Collision Systeem goed op voetgangers, fietsers en kruispunten.
 • Door het Rear Cross Traffic Alert en de Blind Spot Monitor wordt u met zicht- en hoorbare signalen gewaarschuwd voor eventuele obstakels.
 • Functies als Brake Assist en Emergency Steering helpen u om bij mogelijk gevaar trefzekerder te kunnen remmen en sturen.
 • Tijdens het parkeren houdt u gemakkelijk alles in de gaten met de intelligente Panoramic View Monitor. Met vier camera’s en twaalf parkeersensoren wordt elk obstakel en iedere voetganger rondom de auto opgemerkt.
 • De digitale achteruitkijkspiegel laat u alles zien wat er achter de auto gebeurt. Ook als het zicht vanuit de auto voor u geblokkeerd wordt door passagiers of bagage.
 • Veilig zult u zich altijd voelen in uw Toyota Mira, daar is geen twijfel over mogelijk.

Rijplezier

Naast veiligheid wilt u natuurlijk ook fijn rijden in uw Toyota Mirai. Daar is goed over nagedacht. Toyota maakt het rijplezier nog groter met de volgende eigenschappen:

 • Met Park Pilot heeft u een volledig automatisch parkeersysteem dat de controle overneemt van de besturing, het gaspedaal en de transmissie. Ook brengt het de auto tot stilstand zodra u daartoe commando geeft.
 • Door de combinatie van het grote Head-up display en een 8” digitaal instrumentenpaneel heeft u zicht op alle belangrijke informatie als rijsnelheid en brandstofvoorraad.
 • Road Sign Assist registreert verkeersborden en vertelt u wat de belangrijkste informatie op dat moment is. Dit kan zijn de maximum toegestane snelheid, maar u krijgt bijvoorbeeld ook een waarschuwing als u een straat met eenrichtingsverkeer inrijdt.

Niet alleen veilig dus, maar ook functioneel, die Toyota Mirai.

Connected onderweg

Met de MyT app voor Connected Services heeft u toegang tot allerlei functies. Al voor het instappen kunt u hiermee bijvoorbeeld de temperatuur van de auto instellen. Via Vind Mijn Auto is uw auto op een drukke parkeerplaats makkelijk te vinden en Driving Analytics analyseert uw rijstijl en geeft tips om efficiënter te rijden. Tijdens het rijden krijgt u via MyT toegang tot nuttige informatie, zoals waarschuwingen voor snelheidscontroles en realtime verkeersinformatie. In de app kunt u daarnaast de onderhoudshistorie van uw auto inzien en afspraken maken met de werkplaats als dat nodig is. Ook het dichtstbijzijnde waterstof tankstation vindt u via de app. 

Toyota Mirai prijs

Wat kost een Toyota Mirai? De prijs van uw Toyota Mirai is afhankelijk van welke variant en uitvoering u kiest. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan als u een indicatie van de prijs wilt. Onze adviseurs rekenen het graag voor u uit.

Maak een gratis proefrit in de Toyota Mirai

Benieuwd hoe de Toyota Mirai rijdt en aanvoelt? Bekijk en ervaar hem in één van onze showrooms in Ede, Veenendaal of Amersfoort! U bent altijd welkom voor een gratis, vrijblijvende proefrit.

Downloads

Brochure Toyota Mirai

 

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.