Aygo

Compacte auto's worden vooral gekocht omdat ze handig zijn. Met de nieuwe Aygo focust Toyota op design. Hij is daarom 'fun to create', 'fun to drive' en 'fun to have'. De nieuwe Aygo heeft een ongekend eigenwijs ontwerp dat naar hartenlust aan de eigen smaak kan worden aangepast. Zowel van binnen als van buiten. Keer op keer. Van het uitgesproken X-design front tot aan de achterbumper met gekleurde diffusor, het dak en diverse dashboarddelen.

Toyota Aygo Private Flex Lease. Al na 1 jaar opzegbaar. Zorgeloos rijden vanaf € 209,- per maand*

Bekijk actie

Toyota Aygo Private Flex Lease. Al na 1 jaar opzegbaar. Zorgeloos rijden vanaf € 209,- per maand*

t/m 30-11-2020

De Aygo X-JBL De Aygo nu met €1000,- inruilpremie

Bekijk actie

De Aygo X-JBL. Tijdelijk tot ruim € 1.500,- voordeel!

t/m 31-12-2020

Eigenschappen

‘Je AYGO is fun, hij mag gezien worden.’

Ook als je een compacte auto hebt, wil je trots zijn op het design. Zo stelt David Terai, Chief Engineer van de nieuwe generatie Aygo. "Je wilt van je AYGO houden omdat ‘ie vertelt wie jij bent. Waar je voor staat. Design is was daarom erg belangrijk bij de ontwikkeling. We hebben ervoor gezorgd dat je carrosseriedelen simpel kunt laten vervangen door exemplaren in een andere kleur. Op die manier kun je altijd je eigen AYGO samenstellen – en later tegen een heel bescheiden prijs opnieuw customizen."

Zelf de X-factor van uw auto bepalen
Het meest opvallende aan de nieuwe AYGO is de duidelijke X-vorm die het vooraanzicht bepaalt. Zowel de dubbele grille als de gedistingeerde (en in het A-segment unieke) projectorkoplampen en de LED dagrijverlichting maken hiervan deel uit, net als de buitenspiegels en zelfs de zijruiten. Deze X kan worden besteld in een hele serie kleuren: van rood en blauw tot zwart, grijs, zilver of wit. Door een lekker contrasterende kleur te kiezen, bepaalt u met de X zelf het karakter van de auto. En dat geldt ook voor de onderste rand van de grille, die net als de diffusor in een afwijkende kleur kan worden geleverd.

Ideale promotieauto
Voor bedrijven kan de auto gemakkelijk in de bedrijfskleuren worden uitgerust. Hiermee creëert u een stoere, rijdende reclamezuil. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Zie hier wat foto’s wat voorbeelden van lokale bedrijven die u zijn voorgegaan. Wij adviseren u op dit gebied ook graag.

Customize uw eigen interieur
Net als de buitenkant, kan ook het interieur van de nieuwe AYGO helemaal naar eigen smaak worden aangekleed. Onder meer de panelen rondom het stuurwiel, versnellingspook, de luchtopeningen en het middenconsole zijn omwisselbaar. Op die manier kan de AYGO ook van binnen snel – en zónder hoge kosten – van karakter veranderen.

Multimedia met parkeercamera
Het trendy middenconsole springt direct in het oog. Daarin schittert een multimediasysteem van de nieuwste generatie: x-touch. De x-touch heeft een groot 7-inch kleurenscherm met onder meer een achteruitrijcamera (uniek in het segment van de AYGO), Bluetooth (handsfree bellen en audio streamen), een radio, en een AUX- en USB-aansluiting. Vanzelfsprekend kan de AYGO ook met een in de x-touch geïntegreerde navigatie worden besteld. Bovendien kan de x-touch overweg met MirrorLink, een app die het scherm van uw mobiele telefoon kopieert op het multimediascreen in de AYGO.

Veel overzicht
Omdat veel AYGO-rijders in de stad wonen, moest het nieuwe model compact en overzichtelijk blijven. De A-stijlen zijn daarom dusdanig ontworpen dat de bestuurder ook in de stad een uitstekend zicht heeft op het verkeer. De auto zelf groeide 25 millimeter en is nu 3.455 millimeter lang. Voor een nog betere stroomlijn werd het dak 5 millimeter lager gelegd, zonder de hoofdruimte te verminderen. Het passagierscompartiment groeide met bijna 1 centimeter in de lengte én de breedte. In de bagageruimte kan nu 29 liter meer mee: 168 liter tot aan de hoedenplank of zelfs 196 liter tot aan het duidelijk gewelfde dak. Bovendien is de laadopening 7,5 centimeter breder, waardoor het inladen van bijvoorbeeld de boodschappen nog makkelijker gaat.

Leverbaar in verschillende uitvoeringen
De nieuwe AYGO is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Toyota geeft elke AYGO een flink pakket veiligheidsvoorzieningen mee, met (vanzelfsprekend) onder meer zes airbags, ABS, VSC, TRC, EBD en Brake Assist. Maar ook Isofix bevestiging voor kinderstoelen is standaard, net als Hill Start Assist en zelfs een handige speedlimiter die u als bestuurder zelf kunt instellen.

Groot open canvas schuifdak
De AYGO x-play vormt het hart van de nieuwe AYGO reeks, en is de basis voor special editions als de x-cite en de x-clusive. Later kwamen daar nog de xpure bij en verschillende varianten. Alle uitvoeringen –op de zwarte kleur na- hebben als kenmerk een zwarte X, die u als berijder naar eigen smaak kunt laten omwisselen voor een andere kleur. De zwarte buitenkleur heeft altijd een zilveren X. Ook is het mogelijk om een Aygo uit te rusten met een groot canvas schuifdak.

Gretige aandrijflijn
Toyota rust de nieuwe AYGO uit met een nieuwe versie van de zo betrouwbare 1.0 liter driecilinder VVT-i benzinemotor. De motor levert een vermogen van 51 kW (69 pk) bij 6.000 toeren per minuut en heeft al bij 2.000 toeren per minuut 85 Nm koppel. Het geeft de aandrijflijn een prettig, gretig karakter.

Efficiënt was de AYGO altijd al, maar de nieuwe motor gaat nóg een stapje verder. De handgeschakelde Toyota AYGO is altijd uitgerust met een Stop & Start systeem. Daardoor heeft de AYGO een bescheiden norm brandstofverbruik van minder dan 3,9 l/100 km. Goed voor een CO2-uitstoot van(af) slechts 88 gram.

Automaat met flippers achter het stuur
Voor wie comfort zoekt, is de nieuw AYGO ook leverbaar als x-shift. Deze automaat schakelt niet alleen soepel, maar kan door de bestuurder zelfs met schakelflippers achter het stuur worden bediend.

Downloads

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.