AYGO

In 2014 kreeg de AYGO een ware transformatie. Het model is volledig vernieuwd en werd een verbeterde versie van zichzelf.
De basisingredienten zijn gelijk: compact, zuinig, veilig en natuurlijk betrouwbaar. 

Met de nieuwe Aygo focust Toyota op design. Hij is daarom 'fun to create', 'fun to drive' en 'fun to have'. De nieuwe Aygo heeft een ongekend eigenwijs ontwerp dat naar hartenlust aan de eigen smaak kan worden aangepast. Ook is voor het eerst de optie beschikbaar van een canvas open dak.

Maar hier houd het niet op. De hele beleving van de auto is naar een hoger niveau gebracht. Dat is te zien aan het afwerkniveau. Maar is ook voelbaar in het materiaalgebruik en hoorbaar door de verbeterde geluidsisolatie. De zitpositie is sterk verbeterd door het stoeldesign en de mogelijkheid om deze in hoogte te verstellen. 

De uitrustingsmogelijkheden zijn bovendien sterk uitgebreid. Zo is een groot 7-inch kleurenscherm met onder meer een achteruitrijcamera uniek in het segment van de AYGO. Bluetooth (handsfree bellen en audio streamen), een radio, en een AUX- en USB-aansluiting. Optioneel kan de x-touch voorzien worden van een navigatiesysteem. 

Eigenschappen

Ideale promotieauto

Voor bedrijven kan de auto gemakkelijk in de bedrijfskleuren worden uitgerust. Hiermee creëert u een stoere, rijdende reclamezuil. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Zie hier wat foto’s wat voorbeelden van lokale bedrijven die u zijn voorgegaan. Wij adviseren u op dit gebied ook graag.

Veel overzicht

Omdat veel AYGO-rijders in de stad wonen, moest het nieuwe model compact en overzichtelijk blijven. De A-stijlen zijn daarom dusdanig ontworpen dat de bestuurder ook in de stad een uitstekend zicht heeft op het verkeer. De auto zelf groeide 25 millimeter en is nu 3.455 millimeter lang. Voor een nog betere stroomlijn werd het dak 5 millimeter lager gelegd, zonder de hoofdruimte te verminderen. Het passagierscompartiment groeide met bijna 1 centimeter in de lengte én de breedte. In de bagageruimte kan nu 29 liter meer mee: 168 liter tot aan de hoedenplank of zelfs 196 liter tot aan het duidelijk gewelfde dak. Bovendien is de laadopening 7,5 centimeter breder, waardoor het inladen van bijvoorbeeld de boodschappen nog makkelijker gaat.

Leverbaar in verschillende uitvoeringen
De nieuwe AYGO is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Toyota geeft elke AYGO een flink pakket veiligheidsvoorzieningen mee, met (vanzelfsprekend) onder meer zes airbags, ABS, VSC, TRC, EBD en Brake Assist. Maar ook Isofix bevestiging voor kinderstoelen is standaard, net als Hill Start Assist en zelfs een handige speedlimiter die u als bestuurder zelf kunt instellen.

Groot open canvas schuifdak
De AYGO x-play vormt het hart van de nieuwe AYGO reeks, en is de basis voor special editions als de x-cite en de x-clusive. Later kwamen daar nog de xpure bij en verschillende varianten. Alle uitvoeringen –op de zwarte kleur na- hebben als kenmerk een zwarte X, die u als berijder naar eigen smaak kunt laten omwisselen voor een andere kleur. De zwarte buitenkleur heeft altijd een zilveren X. Ook is het mogelijk om een Aygo uit te rusten met een groot canvas schuifdak.

Gretige aandrijflijn
Toyota rust de nieuwe AYGO uit met een nieuwe versie van de zo betrouwbare 1.0 liter driecilinder VVT-i benzinemotor. De motor levert een vermogen van 51 kW (69 pk) bij 6.000 toeren per minuut en heeft al bij 2.000 toeren per minuut 85 Nm koppel. Het geeft de aandrijflijn een prettig, gretig karakter.

Efficiënt was de AYGO altijd al, maar de nieuwe motor gaat nóg een stapje verder. De handgeschakelde Toyota AYGO is altijd uitgerust met een Stop & Start systeem. Daardoor heeft de AYGO een bescheiden norm brandstofverbruik van minder dan 3,9 l/100 km. Goed voor een CO2-uitstoot van(af) slechts 88 gram.

Automaat met flippers achter het stuur
Voor wie comfort zoekt, is de nieuw AYGO ook leverbaar als x-shift. Deze automaat schakelt niet alleen soepel, maar kan door de bestuurder zelfs met schakelflippers achter het stuur worden bediend.

Downloads

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.