Auris & Auris Touring Sports

De nieuwe Auris is een auto waar u elke dag naar uitkijkt om in te rijden. Zijn gewaagde, dynamische styling springt meteen in het oog, terwijl de binnenkant u een ruimtelijk en kwalitatief gevoel geeft met een prachtig, intuïtief design. Bovendien is de Auris Hybrid standaard extra rijk uitgerust met o.a. een automaat, Climate control, startknop en LED dagrijverlichting. De perfecte autorit wacht op u.

Eigenschappen

De Toyota Auris vervult alle wensen van consumenten die op zoek zijn naar een auto in het C-segment. Verkrijgbaar in twee carrosserieversies: Hatchback en Touring Sports (TS). En leverbaar met efficiënte benzine- en dieselmotoren waaronder een nieuwe 1.2 turbobenzinemotor en een nóg zuinigere hybride aandrijflijn. Ook het krachtiger design en het opgewaardeerde interieur vallen op. 

Toyota Safety Sense: nieuwe, actieve veiligheidssystemen

Toyota levert op nagenoeg alle modellen nieuwe actieve veiligheidssystemen onder de noemer Toyota Safety Sense. Toyota Safety Sense is gericht op de actieve veiligheid en omvat onder meer:

Pre-Collision System (PCS)
Lane Departure Alert (LDA)
Auto High Beam (AHB)
Road Sign Assist (RSA)

Lees hier de uitleg van bovenstaande innovaties.

Nieuwe 1.2T turbobenzine- en 1.6 D-4D turbodieselmotor
Behalve als Hybrid is de nieuwe Auris leverbaar met de keuze uit meerdere benzine- en dieselmotoren waaronder een gloednieuwe 1,2 liter 85 kW/116 pk turbobenzinemotor en 1,6 liter 82 kW/112 pk turbodieselmotor.

Auris Hybrid: de zuinigste en schoonste
Met een CO2-uitstoot van slechts 79 gr/km blijft de Toyota Auris Hybrid de zuinigste en schoonste versie. Uitgerust met standaard automaat (bagageruimte: 530-1.658 liter). Het brandstofverbruik van de Toyota Auris Hybrid bedraagt 3,5 l/100 km gemiddeld.

Krachtiger design

Zowel de voor- als de achterzijde van de Toyota Auris is ingrijpend gewijzigd. Een ‘redesign’ heeft ervoor gezorgd dat de Auris er breder en krachtiger uitziet en dichter bij het asfalt lijkt te liggen.
Nieuw zijn de LED koplampen met geïntegreerde LED dagrijverlichting. Ook de achterlichtunits zijn voortaan uitgerust met LED verlichting.

Het nieuwe design van de achterbumper geeft ook de achterzijde van de Auris een meer robuuste look. De nieuwe haaienvinantenne zorgt en profil voor een extra stijlvolle dimensie aan zijn dynamische lijnen evenals het nieuwe design van de lichtmetalen 16- dan wel 17-inch velgen.

Interieur verfijnd
Behalve het exterieur van de Auris heeft Toyota ook het interieur grondig vernieuwd. Het instrumentarium kent bijvoorbeeld een sportiever design met tussen de snelheidsmeter en toerenteller een nieuw 4,2-inch TFT kleurenscherm voor de weergave van belangrijke rijgegevens.  
De stoelbekleding kent eveneens een nieuw design en het interieur is verder verfijnd door de gebruikte materialen en chroomaccenten beter op elkaar af te stemmen. De Auris is leverbaar met een ruime keuze uit carrosseriekleuren.

Het nieuwe rijplezier
Behalve het opvallend lage brandstofverbruik van de Auris Hybrid is een ander belangrijk voordeel het nieuwe rijplezier dat de auto biedt. Dankzij de enorme trekkracht vanuit stilstand geniet u als bestuurder van de enorme souplesse in de aandrijflijn. Daarbij hoeft u als bestuurder niet te schakelen; het werkt allemaal heel gemakkelijk en simpel. Met name in stads- en fileverkeer zit u hierdoor relaxed achter het stuur. En wanneer de Auris Hybrid volledig elektrisch (nagenoeg geruisloos) rijdt, wordt dit effect alleen maar sterker.

Hoe rijdt een hybride?

Disclaimer:
Prijslijsten wijzigen voortdurend. De inhoud van deze documenten zijn daarom puur informatief op het gebied van uitrusting en technische specificaties. Niet op het gebied van prijzen. Voor de actuele prijslijst kunt u terecht op de website van Toyota of bij ons in de showroom.