Wim van de Ven beste Toyota monteur van NL!

Update: 17 maart, 2016

De Nationale Skill Contest voor Toyota-monteurs is inmiddels een begrip in de Nederlandse automotive-sector. Toyota organiseert deze verkiezing al meer dan twintig jaar. Monteurs van Toyota-autobedrijven in heel Nederland kunnen zich inschrijven voor de voorrondes. Zij worden getest op hun kennis van de technologie ‘onder de motorkap’ van Toyota-voertuigen.

Tien finalisten
Uiteindelijk blijven er dan tien finalisten over, die in een zinderende finale strijden om de titel ‘Beste Toyota-monteur van Nederland’. Eén bedrijf wist zelfs twee finalisten aan te dragen: Wim van de Ven en Evert van Engelenburg zijn beide werkzaam bij Gebr. van Gent Autobedrijf B.V. Uiteindelijk ging Wim zelfs met de winst naar huis. Als beloning gaat hij eind dit jaar mee op studiereis naar Japan!

Opdrachten
De finale van de Nationale Skill Contest bestaat in totaal uit vijf opdrachten en elke opdracht heeft betrekking op een specifiek gedeelte van de dagelijkse praktijk in de werkplaats. De opdrachten zijn: ‘Toyota Informatiesystemen, ‘Elektrotechniek’, ‘Mechanisch component’, ‘Onderhoud volgens TSM-vinklijst’ en ‘Diagnose stellen’. De winnaar mag zich dus met recht een allround autotechnicus noemen. 

“Niet super intelligent”
“Wat ik regelmatig tegen m’n collega’s zeg, is dat je niet super intelligent hoeft te zijn, maar je moet het werk gewoon echt leuk en interessant vinden. Als ik aan een auto werk, wil ik niet alleen het probleem oplossen, maar het probleem ook snappen. De volgende keer als er een auto is met hetzelfde mankement, weet ik gelijk wat het is en kan ik het snel oplossen”, aldus Wim van de Ven.

Diderik van Gent reageert vol lof op het nieuws over Evert en Wim: “Het zijn de mensen die het verschil maken voor je bedrijf. Heel ons team is trots op deze twee toppers!”

Felicitaties
“Toyota hecht veel waarde aan de technische kennis en vaardigheden van monteurs”, zegt Lex van den Elsen, Manager Dealer Development bij Louwman & Parqui. “De achterliggende gedachte van de wedstrijd Beste Toyota-monteur van Nederland is dan ook het verhogen van de motivatie, technische kennis en vaardigheden van alle monteurs. Dit resulteert uiteindelijk in optimale hulp voor alle Toyota-rijders in Nederland. We feliciteren Wim van de Ven met het behalen van de eerste plaats en kijken nu al uit naar de volgende editie van de wedstrijd.”

Finalisten
De top drie bestaat naast Wim van de Ven uit Kevin Torenstra van Autobedrijf Beukers B.V. in ‘s Gravenzande (tweede plaats) en Christ Donkers van Driessen Toyota in Valkenswaard (derde plaats). De vierde plek was voor de overige finalisten: Arwie van Herpen (Autobedrijf Jos van Boxtel Oss B.V.), John Marissen (Mengelers Landgraaf B.V.), Gert Webers (Auto Lunenborg B.V.), Robert Kenter (Louwman Purmerend), Edwin Vriens (Car Net Poortugaal), Pieter Spuij (Louwman Amersfoort) en Evert van Engelenburg (Gebr. van Gent Autobedrijf Veenendaal B.V.).