Vogelpoep van autolak verwijderen: zo doe je dat

Geplaatst op 19 april 2011 in Handige tips

Vogelpoep en boomhars zijn slecht voor de lak van je auto. Ze veroorzaken lelijke doffe plekken en vooral bij warm en zonnig weer vreten deze plekken zich in de autolak. Daar doen ze vervolgens hun vernietigende werk. Wist je dat deze lakbeschadigingen niet onder de fabrieksgarantie van de auto vallen? Daarom wil je zelf vogelpoep van autolak kunnen verwijderen. Wij helpen je daarbij!

Vogelpoep verwijderen: doe het zo snel mogelijk

De belangrijkste tip: vogelpoep verwijderen doe je het best zo snel mogelijk. En dat kun je beter niet gelijk met een spons doen. Zo doe je het wel:

  • week de poep los met veel water
  • ga vervolgens voorzichtig met een spons te werk om de poep daadwerkelijk te verwijderen.

Je eerste gedachte is waarschijnlijk om meteen met een spons en een beetje water aan de slag te gaan, maar als je dat te snel en te hard doet, is de kans groot dat je krassen maakt. Dat wil je natuurlijk niet! Het losweken is heel belangrijk.

De auto laten reinigen

Besteed het reinigen en beschermen van je autolak liever uit? Dan kunnen wij dat voor je doen. Tijdens een professionele en grondige reiniging, zorgen wij ervoor dat de vogelpoep van je lak verdwijnt. We brengen ook gelijk een waxlaag aan op je auto waardoor hij in het vervolg beter is beschermd.

Bescherm je autolak

Je kunt je auto beschermen tegen lakschade. Natuurlijk kan er alsnog vogelpoep op je dak komen, maar het zal met een waxlaag beter beschermd zijn en de vlekken zijn vervolgens makkelijker te verwijderen. Als je deze waxlaag regelmatig aanbrengt, bied je een extra bescherming aan de buitenkant van je auto. Dit kun je zelf doen, maar ook wij kunnen je hierin verschillende producten en services aanbieden. Informeer voor de mogelijkheden van professioneel reinigen bij een van onze vestigingen!

Ik wil mijn auto beter beschermen tegen vogelpoep