Van Gent aandeelhouder bij Fountain Fuel

Geplaatst op 13 juli 2023

Fountain Fuel opende afgelopen juni het eerste zero emission station van Nederland in Amersfoort! Fountain Fuel is nu al klaar met fossiele brandstoffen en investeert daarom alleen in waterstoftankstations en snelladers. Rotterdam en Nijmegen volgen snel en in 2025 zijn er al 11 locaties. Kijk voor meer info op www.fountainfuel.com

Stephan Bredewold, directeur bij Fountain Fuel: “De keuze voor Toyota Van Gent past bij onze zoektocht naar investeerders die meer brengen dan alleen geld. Voor Fountain Fuel is Van Gent een strategische partner bij het versterken van de vraag naar waterstof vervoer én het bedrijf heeft brede kennis in de wereld van automotive.”

Jacco van Gent vult aan: “De wijze waarop Fountain Fuel zich in de markt zet spreekt ons enorm aan. De combinatie van elektrisch laden en waterstof tanken sluit perfect aan bij onze visie op de toekomst: zoveel mogelijk overstappen op zero-emissie vervoer, zodat we ook vanuit de mobiliteitssector kunnen bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen. Bovendien geeft de wijze waarop het eerste energiestation van Fountain Fuel is gerealiseerd een groot vertrouwen voor de volgende stations. We zijn trots om hieraan te mogen deelnemen.”