Toyota lanceert nieuwe PROACE 4x4 modellen

Geplaatst op 13 december 2018 in Toyota/Modelnieuws
Update: 16 januari, 2019

De Toyota PROACE 4x4 modellen zijn klaar voor het zwaarste terrein, dankzij de inschakelbare vierwielaandrijving en optioneel een verhoogd onderstel en een sperdifferentieel. De PROACE 4x4 is leverbaar met de 2,0-liter D-4D dieselmotor met 90 of 110 kW (122 of 150 pk). De Toyota PROACE Compact 4X4 is leverbaar vanaf €30.195 exclusief btw en bpm.

Toyota en vierwielaandrijving hebben samen een lange, rijke geschiedenis – de iconische en onverwoestbare Land Cruiser en Hilux zijn prachtige voorbeelden. Nu voegen ook de Toyota PROACE bedrijfswagens zich bij dit duo. Zowel de PROACE Compact (CDV+-segment), de PROACE Worker en Long Worker (MDV-segment) als de PROACE Dubbele Cabine is leverbaar met vierwielaandrijving. Bovendien is de PROACE Truck met open of kippende laadbak ook met vierwielaandrijving leverbaar.

Wensen van de klant

De door Automobiles Dangel ontwikkelde inschakelbare vierwielaandrijving is volledig afgestemd op de gebruikssituatie van de klant/berijder en in modules beschikbaar. De basis is inschakelbare vierwielaandrijving. Deze basis biedt meer grip op natte en gladde wegen. Om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te beperken, wordt de PROACE in basis op de voorwielen aangedreven. Door middel van het inschakelen van de vierwielaandrijving werkt het systeem volledig automatisch en zal het, met behulp van de viscokoppeling, meer vermogen naar de achterwielen doorsturen wanneer er slip ontstaat aan de voorwielen. Voor gebruik in het terrein is het 40 mm verhoogde onderstel beschikbaar. En voor professioneel gebruik in terrein een sperdifferentieel op de achteras die beide achterwielen volledig aan elkaar koppelt waardoor er maximale grip ontstaat wanneer er een wiel doorspint. M+S banden maken de PROACE 4x4 compleet voor de meest optimale inzet.

Prijzen vanaf €30.195

In Nederland is de PROACE Compact 4x4 verkrijgbaar voor prijzen vanaf €30.195 exclusief btw en bpm voor de Cool Comfort uitvoering. Die is standaard voorzien van airconditioning, cruise control en een audiosysteem met bluetooth. Een slag groter is de PROACE Worker. Die is met dezelfde motor en uitrusting leverbaar vanaf €31.145 exclusief btw en bpm.

De operationele leaseprijzen beginnen bij €489 exclusief btw voor de PROACE Compact; de PROACE Worker kost €489 per maand (op basis van een looptijd van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar).

Toyota Bedrijfswagen Champion

Wij leveren alle versies van de PROACE 4x4 standaard met de bekende drie jaar of 100.000 kilometer garantie. De eigenaar van een PROACE 4x4 heeft bij ons een vaste contactpersoon – de Toyota Bedrijfswagen Champion.