Toyota GAZOO racing wint de 6 uur van Spa

Toyota GAZOO Racing heeft zijn tweede zege behaald in het World Endurance Championship (WEC) 2017 door de 6 Uur van Spa-Francorchamps te winnen. En ook de 2de plaats ging naar de Toyota TS050 HYBRID. Hiermee gaat Toyota aan kop in het kampioenschap dat zich opmaakt voor de volgende race, de 24 Uur van Le Mans.

Aan de leiding
De Toyota TS050 HYBRID #8 met achter het stuur Sébastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima was op 6 mei 2017 op het Belgische circuit wederom de winnende auto, net als eerder op het circuit van Silverstone tijdens de openingsrace van het kampioenschap. De Toyota coureurs gaan met een voorsprong van 17 punten aan de leiding in het rijdersklassement.

Toyota aan kop
Na een uitdagende race finishte de Toyota TS050 HYBRID #7 op de 2de plaats, met slechts 1,992 seconden verschil. De laatste keer dat Toyota in het WEC op de 1ste en 2de plaats eindigde, was in 2014 na de race in Shanghai. Toyota gaat momenteel aan kop in het kampioenschap. Het verschil met Porsche bedraagt 8,5 punten.

Probleemloze debuutrace
Het was de 1ste keer dat Toyota GAZOO Racing met 3 auto’s aan de start verscheen. De Toyota TS050 HYBRID #9  en coureurs Stéphane Sarrazin, Yuji Kunimoto en Nicolas Lapierre kende een probleemloze debuutrace en finishte als 5de. De auto reed met een andere set-up met een lagere downforce. Het team vergaarde veel bruikbare data hierover die van pas kan komen bij de volgende race op de agenda, de 24 Uur van Le Mans (17-18 juni 2017).

Intensief gevecht
Toshio Sato, Team President: “Dit was een geweldige race; ik hoop dat de fans hebben genoten. We zijn ontzettend blij met de resultaten, vooral gezien het intensieve gevecht  met Porsche. We hebben bovendien veel informatie verkregen over de lagere downforce van de auto #9 die nuttig kan zijn tijdens de 24 Uur van Le Mans. Deze race willen we beslist winnen en met de nu vergaarde informatie kunnen we de laatste puntjes op de i zetten.”