Spectaculair 4WD Event in Ede

Geplaatst op 03 september 2012 in Van Gent nieuws , Evenementen
Update: 17 maart, 2016

Bekijk hier een foto impressie van het weekend

Het was een omtzettend leuk en geslaagd evenement, het 4WD Event van Toyota Gebr. van Gent. “Een event als dit is uniek in Nederland”, vertelt Diderik van Gent die het 4WD event dit jaar voor de eerste keer organiseerde.  Gebr. van Gent heeft de grootste collectie Toyota 4WD’s van Nederland en wil het bedrijf met dit evenement graag extra op de kaart zetten. “Iedereen die overweegt om een Toyota 4WD te kopen, maar ook wie nog niet Toyota-minded is maar wel nieuwsgierig is naar de indrukwekkende rijprestaties van de Toyota Land Cruiser, Hilux en RAV4 was van de partij.”

 

Parcours

De bezoekers konden zich over het 4WD parcours laten rijden door professionele coureurs, maar mochten ook zelf op de gewone weg achter het stuur van deze oersterke 4WD’s kruipen om, met of zonder zware aanhanger, zelf te ervaren waartoe deze 4WD’s in staat zijn.” Houthandel W. Jansen verzorgde de passende aankleding van de showroom. Roseboom in Ede stelde voor dit event containers beschikbaar om de bijzondere verrichtingen op het parcours naast de showroom te realiseren en zorgde voor een grote kraan die een Land Cruiser naar 30 meter hoogte brengt.

Bijzondere voertuigen

”Maar er was nog veel meer te beleven”, vervolgt Diderik van Gent. “Naast de grootste collectie Toyota 4WD’s van Nederland stonden er diverse bijzondere voertuigen. Eén daarvan was de Toyota Land Cruiser waarmee televisiemaakster Floortje Dessing voor haar tv-programma ‘3 Op Reis’ een avontuurlijke reis van maarliefst 21.000 kilometer maakte van de dam in Amsterdam naar het plein van de Hemelse Vrede in Beijing.”

De Landcruiser van het reisprogramma werd meegebracht door 4WD Magazine die ook een Mega-cruiser lieten zien. “Dat is de tegenhanger van de Hummer die gebruikt wordt als legervoertuig”, verduidelijk Diderik van Gent.  Ook was het mogelijk om deze dagen ervaringen uit te wisselen met 4WD-rijders uit de praktijk, zoals de brandweer en de beheerders van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Foto: Diderik van Gent, Henk Barten en Jan Willem Hek op het terrein naast de showroom van Toyota Gebr. van Gent waar op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 september het Toyota 4WD event plaats vindt. Foto Ester Wormgoor