PROACE City nu te bestellen

Geplaatst op 01 oktober 2019 in Toyota/Modelnieuws , Zakelijk
Update: 4 april, 2022

Toyota presenteert de PROACE CITY, de eerste Toyota bedrijfsauto in het compacte segment. De Toyota PROACE CITY biedt bij de start van de verkopen keuze uit drie dieselmotoren en twee lengtematen, met een laadruimte van 3,3 m3 en een laadvermogen van 650 kilogram voor de Toyota PROACE CITY en een laadruimte van 3,9 m3 en een laadvermogen 1.000 kilogram voor de Toyota PROACE CITY Long. De compacte bedrijfsauto is per 1 oktober 2019 te bestellen, de prijzen starten bij 13.995 euro exclusief BTW en BPM. Ter introductie van de Toyota PROACE CITY is er het First Edition Pack. Dat bestaat uit onder andere betimmering van de laadruimte, lichtmetalen velgen en een verlengde fabrieksgarantie van 5 jaar/200.000 kilometer.

Op de hoogte blijven? Vul onderaan uw gegevens in.

De Toyota PROACE CITY combineert compacte buitenmaten met een praktisch, doelmatig interieur. De 4,4 meter lange PROACE CITY biedt een laadruimte van 3,3 m3, genoeg voor twee Europallets. De 4,7 meter lange PROACE CITY Long heeft 3,9 m3 laadruimte en een laadvermogen van maximaal 1.000 kilogram, het hoogste in zijn segment. Er zijn in eerste instantie vier uitvoeringen van de PROACE CITY en PROACE CITY Long: Comfort, Cool Comfort, Professional en Innovator. In 2020 volgen ook versies met een benzinemotor, met vierwielaandrijving en PROACE VERSO- en PROACE SHUTTLE-uitvoeringen. In 2021 volgt de Toyota PROACE CITY Electric.

Comfort

Tot de standaarduitrusting van de Toyota PROACE CITY Comfort behoren onder meer centrale portiervergrendeling, audiobediening vanaf het stuurwiel, een lichtsensor, Bluetooth en elektrisch bedienbare zijruiten. Standaard is de Toyota PROACE CITY voorzien van veiligheidssystemen als een voor- en zijairbag voor de bestuurder en de passagier, VSC (ESP), Hill Start Assist (HAC) en E-call. De Comfort is alleen in de korte uitvoering met de 1.5 D-4D dieselmotor (55 kW/75 pk) verkrijgbaar.

Cool Comfort

Bovenop de standaarduitrusting is de Toyota PROACE CITY Cool Comfort - vanaf 16.395 euro exclusief BTW en BPM - voorzien van handmatig te bedienen airconditioning, cruise control, een regensensor, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met lendensteun, bergruimte onder zowel de bestuurdersstoel als de bijrijdersplaats en een schuifdeur rechts. De Toyota PROACE CITY Cool Comfort is zowel in de korte als de lange carrosserievariant verkrijgbaar. Onder de motorkap 1.5 D-4D dieselmotoren met vermogens van 55 tot 96 kW (75 tot 130 pk) in combinatie met een handmatig bediende versnellingsbak of een automatische transmissie. 

Professional

De Toyota PROACE CITY Professional is voorzien van onder meer het Toyota Pro-Touch infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen dat geschikt is voor Apple CarPlay1 en Android Auto2. Tot de uitrusting behoren verder navigatie, elektrische inklapbare buitenspiegels, een elektrische handrem, parkeersensoren voor en achter met zijdelingse detectie, een parkeercamera, mistlampen vóór met bochtverlichting en een Blind Spot Monitor. Motoropties zijn de 1.5 D-4D dieselmotoren met 74 en 96 kW (100 en 130 pk). De Toyota PROACE CITY Professional is verkrijgbaar vanaf 20.295 euro exclusief BTW en BPM.

Innovator

De Toyota PROACE CITY Innovator - vanaf 23.195 euro exclusief BTW en BPM - doet zijn naam eer aan met innovatieve voorzieningen als Toyota Pro-Touch audio met DAB+, een inductielader voor smartphones, keyless entry, gescheiden klimaatcontrole en een beladingindicator. De Innovator is standaard uitgerust met lichtmetalen 17-inch wielen en biedt het hoogste veiligheidsniveau dankzij Toyota Safety Sense 2. Dit pakket actieve veiligheidsvoorzieningen omvat bovenop de standaard al rijke veiligheidsrusting adaptieve cruise control met snelheidslimietherkenning, een Pre-Collision System en Lane Departure Alert.

Nieuwe 1,5-liter D-4D dieselmotor

De Toyota PROACE CITY en Toyota PROACE CITY Long zijn voorzien van de nieuwe 1,5-liter D-4D dieselmotor. De versie met 75 kW/102 pk vermogen is bekend uit de Toyota PROACE Compact en Worker. De D-4D-motoren voldoen aan de emissienorm Euro 6.2. De versies met 55 kW/75 pk en 75 kW/102 pk zijn gekoppeld aan een handmatig bediende 5-versnellingsbak. De versie met 96 kW/130 pk is te combineren met een handmatig bediende 6-versnellingsbak of een 8-trapsautomaat. Ook de twee 1.2 Turbo benzinemotoren die Toyota vanaf januari 2020 voor de PROACE CITY aanbiedt, zijn te combineren met de 6-versnellingsbak of de 8-trapsautomaat. De vermogens zijn 81 kW/110 pk en 96 kW/130 pk.

Toyota PROACE Electric

Begin 2020 wordt het modellengamma van de Toyota PROACE CITY uitgebreid met de personenuitvoeringen PROACE VERSO en PROACE SHUTTLE en een versie met inschakelbare vierwielaandrijving. In de zomer van 2020 verschijnt ook de Toyota PROACE Electric, de eerste volledig elektrische bedrijfsauto van Toyota, in 2021 gevolgd door de Toyota PROACE CITY Electric.

1 Apple CarPlay en Siri zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen 
2 Android is een handelsmerk van Google LLC, Android Auto is op dit moment in Nederland nog niet beschikbaar.

Houd me op de hoogte van de PROACE CITY

We laten het u weten als de PROACE CITY in onze showroom staat.