De hybride Caravantrekker: Toyota RAV4

Geplaatst op 18 december 2017 in Toyota/Modelnieuws , Milieu/innovatie
Update: 8 juli, 2024

Een hybride auto die met gemak een caravan kan trekken, dat is de Toyota RAV4! De Toyota RAV4 Hybrid AWD mag maar liefst 1.650 kg trekken en de RAV 4 met benzinemoter kan tot 2.000 kilo trekken.

Hybride als trekauto

Jarenlang werd de diesel als ideale trekauto gezien, maar ook in het hybride segment zijn er goede alternatieven! Een goede vervanger die ook nog eens duurzaam is! De Hybride Toyota RAV4 voldoet aan die eisen en kan met gemak mee op vakantie. Caravantrekker.nl testte deze auto uitgebreid met een van onze hybride trekhaken. En met succes! Ook hellingen werden getest en ook daar rijdt hij perfect.

De test van Caravantrekker.nl

Lees vooral het hele artikel als je alles wilt weten, want de auto is ontzettend uitgebreid getest. De RAV4 zit technisch heel goed in elkaar. De auto is zuinig, maar dit gaat niet ten koste van de prestaties. Zelfs met caravan achter de auto weet Toyota de voordelen van de hybride aandrijving duidelijk naar voren te brengen. Het kan even wennen zijn dat het toerental van de brandstofmotor snel oploopt op de momenten dat er extra kracht wordt gevraagd, maar dat is in technisch opzicht alleen maar logisch.

Ga je voor een caravan tussen de 1.400 en 1.500 kg, dan is de hybride Toyota RAV4 plus de caravan een fijne groene en economische combinatie waarbij je zowel ontspannen als comfortabel kunt rijden.

Duurzaam alternatief

Er zijn genoeg auto’s te koop die caravans kunnen trekken, maar echt duurzaam zijn ze niet. Die auto’s verbruiken veel brandstof en dus is de Hybride Toyota RAV4 een heel goed alternatief voor een dieselauto als je nog op zoek bent naar een goede trekker voor jouw caravan.

De conclusie

De conclusie van Caravantrekker.nl is positief: “Voor caravans die beladen tussen de 1400 en 1500 kg wegen is de Hybride Toyota RAV4 een fijne ‘groene’ en economische combinatie, waarmee het ontspannen en comfortabel rijden is.”

Lees hier het volledige artikel