De hybride Caravantrekker: Toyota RAV4

Geplaatst op 18 december 2017 in Toyota/Modelnieuws , Milieu/innovatie
Update: 8 februari, 2022

Mag een hybride een caravan trekken dan? Jazeker! Een Toyota RAV4 Hybrid AWD mag maarliefst 1.650 kg trekken. Een mooie reden voor de website caravantrekker.nl om deze auto eens aan de tand te voelen.

En wat voor een trekauto is het. Jarenlang werd de diesel als ideale trekauto gezien, maar diesel heeft zijn langste tijd gehad door de uitstoot van schadelijke stoffen. De diesel is geliefd vanwege zijn trekkracht, ook wel koppel genoemd. Maar een hybride auto heeft een elektromotor en een elektromotor wordt juist befaamd om zijn koppel:   “in theorie is het samenspel tussen een elektro- en brandstofmotor voor de caravanner dus extra interessant” zegt het stuk.

Lees de test om erachter te komen hoe het hybride systeem presteert onder verschillende omstandigheden en met verschillende caravans. Zelfs worden de prestaties op hellingen getest die de RAV4 glansrijk doorstaat.

“Voor caravans die beladen tussen de 1400 en 1500 kg wegen is het een fijne ‘groene’ en economische combinatie, waarmee het ontspannen en comfortabel rijden is.”

Lees hier het hele artikel.