De compleet nieuwe Toyota Prius is onthuld!

Update: 17 maart, 2016

Zuinigste hybride ter wereld
Toyota belooft een toename van de ruimte in deze toch al niet krap bemeten auto. Zo zal de passagiersruimte en de kofferruimte aanmerkelijk toenemen. Daarnaast wordt de auto de zuinigste hybride ter wereld, zonder dat je deze met een stekker moet opladen. Voor de kenners: de thermische efficiency van de benzine motor is maarliefst 40%, het hoogste getal ooit.

Nieuw platform
De auto staat op de nieuwe Toyota New Global Architecture (TNGA) basis. Met dit modulaire systeem is het mogelijk om de auto veel stijver en een veel lager zwaartepunt te geven. Dit komt de rijeigenschappen weer ten goede.

Hybride aandrijflijn
De volledig nieuwe hybride aandrijflijn maakt gebruik van vele opnieuw ontworpen componenten. Hiermee is de efficiency (en zuinigheid) opnieuw fors toegenomen, en is veel ruimte en gewicht bespaard. Ook was het hierdoor mogelijk om veel componenten een andere plaats tegeven.

Prius veiliger dan ooit
Met standaard Toyota Safety Sense aan boord, is de Toyota Prius veiliger dan ooit. Het pakket actieve veiligheidssystemen is uitgebreid met voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control (ACC). Het bestaat verder uit een Pre-Collision System (PSC), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Bekijk de Prius modelpagina