Yaris Hybride verbluffend zuinig!

Update: 31 januari, 2022

De nieuwe Full Hybrid Yaris heeft een CO2-uitstoot van slechts 79 gr/km. Toyota bewijst daarmee dat schoon rijden niet ten koste hoeft te gaan van vermogen. De ongekend schone Full Hybrid Yaris krijgt namelijk liefst 74 kW/100 pk mee; en dat is (vaak veel) meer dan de concurrentie.

Zijn bijzondere prestaties dankt de Full Hybrid Yaris aan zijn uitzonderlijk efficiënte hybride aandrijflijn. Deze werd volledig nieuw ontworpen. De aandrijflijn is dan ook aanmerkelijk lichter én compacter dan die in de Prius en Full Hybrid Auris.

De schoonste en krachtigste

Met een uitstoot van slechts 79 gram CO2 per kilometer en een vermogen van 74 kW/100 pk is de Yaris verreweg de schoonste én krachtigste auto in zijn klasse. Desondanks doe je als berijder geen concessies aan comfort. Climate Control en een traploze CVT-automaat zullen in alle uitvoeringen standaard zijn

Tot wel 70% van de tijd elektrisch rijden in de stad

Eerste praktijktests met de Full Hybrid Yaris tonen de voordelen van de Full Hybrid aandrijflijn duidelijk aan. In en rond de stad kan veelvuldig volledig elektrisch – en dus emissieloos – worden gereden. Bij een rit van ruim 17 minuten bij snelheden van 50 en 70 kilometer per uur, reed de Full Hybrid Yaris bijna 11 minuten zonder hulp van de verbrandingsmotor.

Daalde de gemiddelde snelheid, dan profiteerde de berijder (én het milieu) nog nadrukkelijker van de Full Hybrid aandrijflijn. Tijdens een rit van 10 kilometer door verstedelijkt gebied (met snelheden van 30, 50 en 70 kilometer per uur), werd bijna 70% van de tijd volledig elektrisch gereden. Maar ook buiten de bebouwde kom, toont de nieuwe Full Hybrid aandrijflijn zijn waarde. Bij een rit van bijna 14 minuten (bij snelheden van 50, 70 en 90 kilometer per uur) reed de Full Hybrid Yaris 65% van de tijd volledig elektrisch.

Richtprijs: 18.000 euro

De definitieve prijs van de Full Hybrid Yaris wordt onthuld op de Autosalon van Genève. Maar hij zal vanaf begin juni voor een bedrag van zo’n 18.000 euro bij de Nederlandse Toyota-dealers staan. Door zijn zeer beperkte uitstoot, is de Full Hybrid Yaris goed voor slechts 14% bijtelling en vrijstelling BPM en MRB.

.